Kıvanç Talu ve Beril Talu'nun ifadeleri ortaya çıktı 'Meğer borçlarını ödemek için'

Kıvanç Talu ve Beril Talu'nun ifadeleri ortaya çıktı 'Meğer borçlarını ödemek için'
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu vurgun iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çifttin ifadesi ortaya çıktı.

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu vatandaşları Ponzi yöntemiyle 150 milyon lira dolandırıldığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Kıvanç Talu'nun Sulh Ceza Hakimliğine verdiği iddiası ortaya çıktı.

Talu ifadesinde, "Son dönemlerde bir sarmala girmiştim. Öyle ki kendi kullandığım ancak eşimin babası adına olan Porsche marka bir araç ve şirkete ait bir araç ve tekneyi satmak zorunda kaldım hatta pek çok kredi çektim borcu borçla kapatmaktaydım" diye konuştu.

Talu çiftti, "Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık" suçundan tutuklanmıştı.

aw113458-01.jpg

“BİZİ ÇOCUĞUMUZ ÜZERİNDEN TEHDİT ETMEYE BAŞLADILAR"

Aylık kazançlarının 60 bin TL olduğunu söylene Beril Talu ifadesinde, "Şirketten ayrıldıktan sonra eşimle birlikte kendimize ait ' Var böyle tipler' organizasyon ve nakliye hizmetleri limited şirketinde faaliyet vermeye başladık. Yaklaşık 60 adet proje aldık ve proje oluşturduk. Bunlardan 5-6 tanesini de gerçekleştirdik. 10-15 tanesi türlü sebeplerden dolayı iptal oldu veya ertelendi. Biz faaliyetlerimizi sürdürürken istifaya zorlandığım şirket alacaklılar ve projelerini yürüttüğüm kişiler tarafından ödeme yapmam istendi.

aw113458-02.jpgBiz bir kısmını kendime ait araç, babama ait bir araç ve tekne satmakla ödemeye çalıştık ancak faaliyetlerimiz aksadığı için de çevremizden borç almak zorunda kaldık. Zamanla borç aldığımız kişiler bize tehditli konuşmaya başladılar. Kendilerini tahsilatçı olarak tanıtan kimi kişiler, bizi çocuğumuz üzerinden tehdit etmeye başladılar. Ben ve eşim bu kişilerle konuşmayı denedik ancak hayatımızla ve çocuğumuzla tehdit edildiğimiz için konuşmanın bir faydasının olmayacağını gördük" ifadesinde bulundu.

aw113222-01.jpg"GÜRCİSTAN'A CAN GÜVENLİĞİMİZDE DOLAYI GİTTİK"

Beril Talu ifadesinin devamında, "Bundan ötürü can güvenliğimiz nedeniyle 15 Ekim'de Gürcistan'a gittik. Gittiğimizin ertesi günü sosyal medya ve kimi haber sitelerinde eski arkadaşım olan bir muhabirin şahsımızı zan altında bırakacak ve tarafımızla ilgili dolandırıcı algısı oluşturacak kimi haberler de yaptığını gördük. Eşim Gürcistan'dayken dahi şirket faaliyetlerine devam etmeye çalışmaktaydı ancak haberler çok farklı yönlere gidince bizden alacaklı olan herkes suç duyurularında bulunmaya ve asparagas twit atmaya başladılar.

aw113222-02.jpgBunların da artık sonu gelmiyordu. Bizim eşimle birlikte hiçbir şekilde bu kişileri dolandırmak veya borçlarımızı ödememek gibi niyetimiz yoktu ancak borç aldığımız kişiler yüzde 100'ün üzerinde dahi faizler talep etmeye başladılar. Dosyada bulunan suç duyurularını da bunu zaten görebilirsiniz. Borçlarımız tahmin edemeyeceğimiz şekilde çok büyüyünce ödeyemez durumuna düştük" ifadelerine yer verdi.

aw113222-03.jpg"BORCU BORÇLA KAPATMAKTAYDIM"

Aylık kazancının 40 bin TL olduğunu dile getiren Kıvanç Talu, "Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı bazı projelerimiz iptal edildi. Bu noktada ben kalan projeleri sürdürmek için sermaye ihtiyacı duydum. Bundan dolayı eşimin yakın çevresinden borç talep ettik. Aldığımız bu borçlarla hem önceki borçları hem de mevcut projelere dair nakit ihtiyacı karşıladık. Bir zaman sonra alacaklılar beni ve eşimi de tehdit eder duruma geldiler.

aw113222-03.jpg Biz bu borcu ödemek zorundaydık zira hepimiz aynı piyasada çalışıyorduk. Ödemememiz halinde piyasada iş yapamaz duruma gelirdik. Bunun nedeni şirkete ait borçlardı. Son dönemlerde bir sarmala girmiştik. Öyle ki kendi kullandığım ancak eşimin babası adına olan Porsche marka bir araç ve beraberinde şirkete ait bir araç ve tekneyi satmak zorunda kaldım. Hatta çok fazla kredi çektim; borcu borçla kapatmaktaydım. Bu zamana kadar bir mal varlığına sahip olmamamın sebebiyle kazanmış olduğum parayı düzgün şekilde değerlendiremediğim içindir" ifadesinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.