Kırmızı et fiyatlarına 1 ayda yüzde 30 zam: Kıymanın kilosu dudak uçuklatıyor!

Kırmızı et fiyatlarına 1 ayda yüzde 30 zam: Kıymanın kilosu dudak uçuklatıyor!
Gıda fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmezken, fiyat artışında durmak bilmeyen kırmızı ete 1 ayda yüzde 30 zam geldi.

Yüksek enflasyon, gıda fiyatlarını peş peşe vurmaya devam ediyor. Vatandaş kırmızı ete hasret yaşarken, kırmızı et fiyatlarının bir ayda yüzde 30 oranında yükseldiği duyuruldu.

Ulusal Et Konseyi''nin açıkladığı verilere göre, dana karkasın kesim fiyatları bazı bölgelerde 180 liraya ulaşırken, fiyatlar ortalama 175 lirayı buldu. Kıymanın kilosu ise 300 liraya yükseldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, fahiş fiyatlara karşı, Avrupa ve Güney Amerika’dan kasaplık hayvan, Avrupa’dan ise karkas et ithal edileceğini bildirdi.

Dünya gazetesinin haberine göre; Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Vet. Dr. Ahmet Yücesan, Türkiye genelini kapsayan bir karantina olması durumunda fiyatların daha da yukarı gideceğini söyledi. Ancak şu anda böyle bir durum olmadığını kaydeden Yücesan, bölgesel olarak önlemlerin alındığını belirtti.

''İL VE İLÇELER SEFERBER OLDU''

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı da etteki fiyat artışının bazı illerde görülen şap hastalığından değil Ramazan ayının yaklaşmasından kaynaklandığını ifade etti. Yardımcı, “Şap hastalığı normalde de olan bir hastalık. Önlemi alınabilen bir hastalık. Bize de evraklar geldi. İller, ilçeler hepsi seferber. Her noktada yok. Belli noktalarda var. Ama hastalığın aşısı var. Artık o kadar önemli bir hastalık değil” dedi. Yardımcı, fiyatlardaki yükselişin hastalıkla ilgili olmadığını vurguladı.

Yardımcı’nın değerlendirmesine göre et fiyatlarına geçen Ramazan ayında zam yapılmadı. Ancak bu yıl artan girdi maliyetleri nedeniyle artışlar kaçınılmaz oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.