Kimyasal bakımlara para vermeyin'Saçınız boyadan yandıysa bu 3 malzemeyi kullanın!

Kimyasal  bakımlara para vermeyin'Saçınız boyadan yandıysa bu 3 malzemeyi kullanın!
Saç boyası içerdiği kimyasallar sebebiyle doğru ölçüde uygulanmadığında saçlarınızın yanması sebebiyet vererek, dökülmelere neden olabilir. Eski sağlığına geri dönmesi için saçınızı kestirmek zorunda değilsiniz. Bu 3 malzemeyi kullanın...

Saçlarınızın renginde yapmak istediğiniz ufak değişiklikler, uzman olmayan bir kuaför seçimi ya da evde boyama işlemlerinde yapılan ölçü hatalarından dolayı saça ciddi şekilde zarar meydana getirerek, saçın yanmasına ve koparak dökülmesine, saçın daha elastik bir yapıya bürünmesine sebebiyet verebilir. Peki saçlarımızı kısacık kestirmeden nasıl yanan saçı kurtabiliriz? Bu 3 malzeme ile mümkün...

saclarda-degisiklik-yapma-1.jpg


ARGAN YAĞI


Argan yağı, saç tellerini derinlemesine nemlendirir. Uzmanlar özellikle kuru ve yıpranmış saçlara uygulandığında, saçın kaybettiği nemi geri kazandırdığını ifade etmektedir. İki günde bir saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz. Sıcak su saçlarının kurumasına ve daha fazla nemsiz kalmasına yol açabilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Saçınız çok kuru ise jojoba ya da hindistan cevizi yağını saçınızda deneyebilirsiniz. Nemli saça birkaç damla sürerek birkaç dakika bekletin. Ardından şampuanlayarak durulayın.

ZEYTİN YAĞI

Uzman görüşlerine göre, zeytin yağının mücizevi etkisi saçta da fayda sağlıyor. Saç köklerini güçlendiriyor ve saç dökülmesini azaltıyor. Saç derisine masaj yaparak uygulandığında, kan dolaşımını artırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.