Kılıçdaroğlu'ndan flaş Mansur Yavaş açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan flaş Mansur Yavaş açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye BMansur Yavaş'a ilişkin açıklaması: 'Adayımızdır'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır." diye konuştu.

SEZGİN TANRIKULU AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu konuşmasında Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'yı karalayan tepki çeken sözleri üzerine de açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu "Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir." dedi.

ÖZTRAK NE NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerine ilişkin açıklamanda ''Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir." demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP 100. Yıl Etkinlikleri"nin üçüncü gününde CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı’nın açılışına katıldı. Beytepe Lodumlu Alanı’nda kurulan hatıra ormanının açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın adayları olduğunu açıkladı.

"BİZ TSK'NIN KURUMSAL OLARAK HEDEF ALINMASINI ASLA DOĞRU BULMAYIZ"

Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki sözlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “O konuda parti sözcümüz görüşümü alarak düşüncelerini açıkladı zaten. Biz TSK’nın kurumsal olarak hedef alınmasını asla doğru bulmayız” dedi.

“EOKA’CILARIN NASIL GÖMÜLDÜKLERİNİ ANLATAN BİR KAREDİR O"

Sosyal medya hesabından paylaştığı CHP'nin 100. yıl videosunda Rum örgüt EOKA’nın fotoğrafının kullanılması ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, konunun aslının farklı olduğunu söyleyerek, “Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkartması sırasında EOKA’cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o. Çünkü önce onlar gösteriliyor, arkasından nasıl gömüldükleri ve arkasından da Türk bayrağının nasıl çıktığı gösteriliyor. Bu fotoğraf üzerinden, troller üzerinden CHP’ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz” diye konuştu.

"MANSUR BEY BİZİM BELEDİLE BAŞKANIMIZDIR VE ADAYIMIZDIR"

Mansur Yavaş’ın adaylığı hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.