Kılıçdaroğlu'na provokasyon girişiminin perde arkası ortaya çıktı: ''HÜDA PAR'cılar oradaydı''

Kılıçdaroğlu'na provokasyon girişiminin perde arkası ortaya çıktı: ''HÜDA PAR'cılar oradaydı''
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman'da mezar ziyareti sırasında bir kişi tarafından provaksyona maruz kalmasının arka yüzünü Kılıçdaroğlu ile birlikte orada olan Anka Haber Ajansı muhabiri Tamer Arda Erşin anlattı. Erşin dün yaşanan provokasyon girişimlerinin kesinlikle planlı olduğunu söyledi. 

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER 

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen illerden Adıyaman''ı ziyaret etti. Heyeti ile birlikte türbe ve depremde hayatını kaybeden vatandaşların bulunduğu kabristana giden Kılıçdaroğlu''na sözlü saldırıda bulunuldu. Kabir başında imam eşliğinde Fatiha okunacağı sıra bir provokötürün "O Fatiha (suresi) okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun" diye sözlü saldırıda bulunması tepkilere neden oldu. Sonrasında Kılıçdaroğlu ve heyetine aynı gün saldırılar devam etti. 

Olay esnasında orada olan Anka Haber Ajansı Muhabiri Taner Arda Erşin gördüklerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Mezarlıkta vatandaşların normal tepkilerini provokasyona çevrildiğini söyleyen Gazeteci Erşin, Sözlü saldırının olduğu yerde Tügva ve Hüda Par''cıların olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu''na ilgi nedeniyle izdiham yaşandığını belirten Taner Arda Erşin, gelen saldırıların organize olduğunu söyledi. 

Anka Haber Ajansı muhabiri Tamer Arda Erşin''in paylaştığı gönderide şu ifadeler yer aldı: 

"Mezarlıkta Ensar, Tügva ve Hüda Par’cılar vardı ve bu zemini bekliyordu. Diğer yandan Kılıçdaroğlu’na ilgi nedeniyle izdiham da yaşandı, tepki gösteren kadar seveni de vardı. Türbe ziyareti kesinlikle provoke edildi. Öncesinde foto çekinilmek istendi, ziyaret sonrasına kaldı ve çıkışta provokatörler devreye girdi. Konvoya saldırı ise tamamen organizeydi, saldırı sonrası yürüyüş bile yapıydı. Bir gazeteci olarak bugünden hiç unutmayacağım mezarlıkta "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" tepkisi sonrası Kılıçdaroğlu’nun gözlerinin dolması oldu. Yalan değil onu görünce benim de gözlerim doldu."
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.