Kılıçdaroğlu:"İlk 3 madde fiilen ortadan kalkıyor"

Kılıçdaroğlu:"İlk 3 madde fiilen ortadan kalkıyor"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı hükümet sistemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Bir maddeyle anayasanın 30'a yakın maddesi değişiyor. İlk 3 madde bu değişiklikle fiilen değişmiş oluyor; çünkü demokrasi askıya alınmış olacak." dedi.

İLK 3 MADDE FİİLEN ORTADAN KALKIYOR!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bir otelde sanayici ve iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun iş adamlarının sorularını yanıtladığı toplantıda, CHP Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak ve Öztürk Yılmaz da hazır bulundu. 

İş adamlarıyla buluşmasında hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin terörden çok acı çektiğini söyledi. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan ve ağabeyi Murat Ayhan'ın teröristlerin silahlı saldırısına uğradığını dile getiren Kılıçdaroğlu, saldırıda hayatını kaybeden Murat Ayhan için taziye dileğinde bulundu. 

Teröre karşı birlik vurgusu yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Teröre karşı ortak mücadele konusunda Türkiye'de bir konsensus oluşmuş vaziyette. Hep birlikte teröre karşıyız. AK Parti'nin Yüksekova İlçesi Esendere beldesinin başkanı Tayfun Ayhan ve ağabeyi dün saldırıya uğradı terör örgütleri tarafından ve Murat Ayhan hayatını kaybetti. Bir siyasal partiye böyle bir saldırının yapılmasını hep birlikte kınamalıyız. Ben hayatını kaybeden Murat Ayhan'a Allah'tan rahmet diliyorum. AK Parti'nin sayın genel başkanına ve bütün camiasına da baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Farklı düşünebiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir; ama terör konusunda bir ortak paydamızın olması lazım. Terör kimden, nereden gelirse gelsin hep birlikte kınamalıyız. Hep birlikte üstüne gitmeliyiz. Zaman zaman bizi de suçlarlar; ama hepiniz çok iyi bilirsiniz ki Şavşat'ta terör örgütünün saldırısına uğrayan kişi benim. Ağır silahlarla saldırıya uğradık. Bu, bizi yıldırmadı. Dik durduk, onurlu durduk. Teröre karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Terör kimden, nasıl gelirse gelsin; amacı ne olursa hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Bu, bizim insani görevimizdir"

"HER SALI GELECEK, BİZLERİ ELEŞTİRECEK; KABUL EDİLEBİLİR BİR TABLO MU?"
Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında neden 'Evet' ya da neden 'Hayır' denmesi gerektiğini anlattı. Cumhurbaşkanının tarafsızlığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Bu işin yanlışlığı nereden başladı? Meclis'te anayasa değişikliği görüşmeleri yapılırken, televizyonlar neden göstermedi? Neyi gösterdiler? 'Falan milletvekili falana su şişesi attı'. Niye attı? Hangi gerekçeyle attı? O görüşmelerde pek çok insan çok doğru şeyler söyledi. Güzel şeyler söyledi. Artısını eksisini söyledi; ama millete yansımadı. Tarafsız cumhurbaşkanı, devletin sigortası demektir. Devletin bütün kurumlarını yeri ve zamanı geldiğinde çağırıp, onların uyum içinde çalışmasını sağlayan kişi demektir. Diyelim ki iktidar, muhalefet, diğer partiler hep bir arada fakat bir türlü uyum olmuyor. Devletin sigortası pozisyonundaki cumhurbaşkanı, davet eder. 'Hep birlikte tartışalım, bir çözüm yolu bulalım' demesi lazım. Tarafsızlık budur. Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanı olursa ne olur? Tarafsız olamaz. Düşünün. Salı konuşmaları olacak. Sayın Bahçeli konuşacak, ben konuşacağım, HDP konuşacak. AK Parti adına da cumhurbaşkanı konuşacak. Ne diyecek bize? Her salı gelecek, bizleri eleştirecek. Bu kabul edilebilir bir tablo mudur? O zaman bir de sayın başkan, anayasaya göre tarafsızlık yemini edecek. Olmaz. Bu doğruysa 'Evet' oyu verelim. 'Bu yanlıştır, cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım' deniyorsa 'Hayır' oyu vereceğiz. Bu kadar basit"

"'HAYIR' DİYEN KESİMLERİ DE 'EVET' DİYEN KESİMLERİ DE KUCAKLIYORUZ"
Kavgadan yana değil, uzlaşmadan yana olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Biz 'Hayır' diyen kesimleri de 'Evet' diyen kesimleri de kucaklıyoruz. Allah aşkına siz kavgadan, gerilimden bıkmadınız mı? Kavga, gerilim yeter artık. Biz de bıktık. Biz de istemiyoruz; ama bizi zorla oralara çekmek istiyorlar. 'Zorla, gelin kavga edelim'. Kavga yapmak istemiyoruz. Hatta iktidar yetkililerinden bir bakan çıkıyor televizyona diyor ki 'Hakaret ediyoruz, gene seslerini çıkarmıyorlar'. Yani illa kavga etsinler. Kavgadan bıktı bu millet. Sanayici üretmeli. Esnaf çalışmalı, kar etmeli. İşsizlik önlenmeli. Dolar almış başını gidiyor. Bunlar çözülmeli. Bunları çözdüler de engel olan mı oldu?" dedi.

"15 YILDIR İKTİDARDALAR, TERÖRÜ BİTİRDİLER DE KİM ENGEL OLDU?"
Hükümetin referandumdan 'Evet' oyu çıkması halinde terörün biteceğine yönelik söylemlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "'Evet, çıkarsa terör bitecek' bunu söylüyorlar. 15 yıldır iktidardalar, terörü bitirdiler de kim engel oldu? Tam tersine şunu söyledik. Terörü bitirecekseniz neyi istiyorsanız getirin. Her türlü desteği vereceğiz. 'Evet, çıkarsa ekonomide istikrar olur'. Buna inanan bir iş adamı var mı? Ben merak ediyorum. 15 yıldır yönetiyorsunuz. Bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, merkez bankası başkanı, valiler, kaymakamlar sizden. Kim sizden değil? Siz istikrarı sağladınız da biri engel mi oldu? Yok böyle bir şey. Ekonomide istikrar önce toplumsal uzlaşmayla sağlanır. Bir toplumda kutuplaşma olursa ne ekonomik istikrar ne sosyal istikrar, ikisi de olmaz" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.