Kılçdaroğlu çok sert konuştu: Bunlar kalırsa 10 milyon sığınmacı Türkiye'ye gelecek"

Kılçdaroğlu çok sert konuştu: Bunlar kalırsa 10 milyon sığınmacı Türkiye'ye gelecek"
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapıyor.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı detaylar şöyle:

14 Mayıs geride kaldı. 28 Mayıs günü Cumhuriyetimiz için, devletimiz ve milletimiz için ok önemli bir seçime gidiyoruz. 28 Mayıs günü 2 aday ve iki farklı anlayış daha önce hiç seçim olmamış gibi sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak. Oyunu kullanan tüm vatandaşlara yürekten teşekkür ediyorum.

Daha önce de belirttiğim gibi ilk turda bu sandıktan iktidara memnuniyetsizlik ve değişim çıktı. İktidar partisi 7 puan geriledi.

Bir demokrasi şöleni ve huzur havasında geçmesi gereken seçim süreci Erdoğan’ın iftira kampanyaları ile gölgelendi. Ben karşımda daha mert bir rakip görmek isterdim. İnsanlarımız da montajlardan medet uymayan adayları hak ediyordu.

Siyasi kültürümüz bir kez daha lekendi. Milletimiz ilk turda yetkiyi iktidara vermeyerek bu sistemden memnuniyetsizliğini açıkça ortaya koydu. Milletimiz bize de güçlü mesajlar verdi. Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi, kimi tepkisel oy koydu, kimi istemeye istemeye Erdoğan’a oy verdi.

Biz de sizlerin mesajlarını aldık. Bu güzel memleketimize adalet ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken milyonlarca insanımız var. Öncelikle YSK meselesini açıklamak isterim. Tüm tutanaklar elimzidedir, tek bir oyun bile hakkını vereceğiz. Son bir dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Bunların usulsüzlük ve ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor. 28 Mayıs tarihinde seçim sabahı bu kez 1-2 değil en az 5 kişiye ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek çok daha fazlan kadın ve erkek sandık görevlisi ve müşahite ihtiyacımız var.

Ayrıntılar Geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.