Kıdem tazminatı tavan fiyatı belli oldu

Kıdem tazminatı tavan fiyatı belli oldu
Aralık ayı enflasyonun belli olmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon oranı ortaya çıktı. Bu verilere göre kıdem tazminatı da belli oldu.

Aralık ayı enflasyonun belli olmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon oranı ortaya çıktı. Bu verilere göre kıdem tazminatı belli oldu.

TÜİK’in açıkladığı veriler doğrultusunda 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. 37,57 olarak belirlen 6 aylık enflasyon farkı ile memurlara yapılan zam belli oldu. Bununla beraber 2024 yılının ocak-haziran döneminde kıdem tazminatında uygulanacak tavan oran 35 bin 057 lira olarak belirlendi.

TÜİK saat 10:00'da Aralık ayı enflasyon oranını açıkladı. Aralık ayı enflasyonu yüzde 2,93 oldu. Aynı verilere göre, yıllık bazda ise enflasyon yüzde 64,77 olarak ölçüldü.

Aralık ayı ile birlikte 6 aylık enflasyon farkı yüzde 37,57 oldu. Böylece memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da netleşti.

64b12f924e3fe02fd81262b5.webp

Memur ve emekliye yapılacak zam oranı belli olurken bu oranlarla birlikte dul-yetim, en düşük emekli maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kıdem tazminatı gibi kalemlerde uygulanacak zam oranı da ortaya çıktı.

Bu veriler doğrultusunda geçen yıl temmuz-aralık arasında 23 bin 489 lira olan kıdem tazminatı tavanı, 2024 yılı ocak-haziran döneminde 35 bin 057 lira oldu.

Kıdem tazminatı tavan fiyatı, memur maaş katsayısındaki yükselişe göre ortaya çıkıyor.

Kıdem tazminatı almaya hak kazanan çalışanların zamlı tazminattan faydalanmaları için brüt ücreti 35 bin 057 liranın üzerinde olması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.