Kesin karar verildi: Ceza ödeyenler ücret iadesi alacak

Kesin karar verildi: Ceza ödeyenler ücret iadesi alacak
Tüm dünyayı kasıp kavuran Kovid salgını döneminde kesilen cezaların iadesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itiraz karara bağlandı. Böylece ödenen cezaların geri verilmesi noktasında kapılar aralanmış oldu.

Haber1965'te yer alan bilgilere göre, Tüm dünyanın uzun süre durmasına neden olan Koronavirüs döneminde maske takma kuralını ihlal etmesi nedeniyle kuralları ihlal eden vatandaşlara kesilen cezaların geçtiğimiz yıl iptal edilmesinin ardından Bugün ki Resmi Gazete sayısında yayımlanan karar dikkat çekti.

Pandemi döneminde kesilen cezaların iadesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itiraz karara bağlanırken alınan karar doğrultusunda ödenen cezaların geri verilmesi noktasında kapılar aralandı. Resmi Gazete'de bugün yayınlanan karar doğrultusunda ödenen cezaların geri alınabileceği belirtildi.

PARALAR GERİ YATIRILACAK!

Koronavirüs pandemisi döneminde kesilen cezalara ilişkin Anayasa Mahkemesine yapılan itirazın karar metni Resmi Gazete'de bugün yayınlandı. Alınan karar doğrultusunda pandemide ödenen maske takma zorunluluğu ve diğer yasaklara ilişkin idari para cezalarının geri alınabileceği vurgulandı. Detaylar pandemi döneminde ceza ödeyen vatandaşları yakından ilgilendirirken detaylar araştırılmaya başlandı.

Alınan karar "Anayasa Mahkemesi 3/11/2022 tarihli ve 7420 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un geçici 4. maddesinin ikinci cümlesinde yer alan "...tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez." ibaresinin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve İptaline oy çokluğuyla karar verildi" şeklinde belirtildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Verilen cezaların geçtiğimiz sene iptal edilmesinin ardından bugün Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile birlikte pandemi döneminde ceza alan ve ödeme yapan vatandaşların dikkatini çekti. Ödenen cezaların geri alınabilmesi noktasında kapı aralayan karar vatandaşların yüzünü güldürürken yayınlanan karar neticesinde "Anayasa Mahkemesi 3/11/2022 tarihli ve 7420 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un geçici 4. maddesinin ikinci cümlesinde yer alan "...tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez." ibaresinin iptali gerçekleşti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.