Kepez’den zeytin hasadı

Kepez’den zeytin hasadı
Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin tüm yeşil alanlarındaki zeytin ağaçlarının mahsullerini bir bir topladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeşil çevreyi artırıp üretimi teşvik etmek amacıyla zeytin bahçesi ismini verdikleri bir proje başlattı. Proje kapsamında belediyenin uygun arazilerinde, yeşil alanlarında, parklarında zeytin bahçeleri kurulmaya başlandı. İlçede 30 bin zeytin ağacı fidanının dikiminin hedeflenmesi üzerine çalışmalar hız kazandı.

aw075013-04.jpg

KENT PARKINA DA ZEYTİN AĞACI NAKLİ

Zeytin ağacı fidanlarının ekilmesinin yanı sıra imarlı bölgelerde kalan zeytin ağaçlarının da korunmasını amaçlayan Kepez Belediyesi, bu kapsamda buralarda kalan alanlardaki ağaçların da kökleriyle birlikte nakledilmesi sağlandı.

Dokuma Fabrikası Yerleşkesi’nde oluşturulan 250 bin metrekare kent parkına da, yüzlerce zeytin ağacı nakledildi.

aw075013-03.jpg

1,5 TON MAHSUL ALINMASI BEKLENİYOR

Kepez Belediyesinin bu çevreci yaklaşımı sayesinde ilçede yüzerce ağacın kesilmesi önlendi. Kepez Belediyesi, yeşil alanlarına naklettiği ağaçların mahsullerini de hasat dönemi topluyor. Bu yıl zeytin hasadı sevinci, Kirişçiler Mahallesi’nde 180 dönüm araziye kurulan Antalya Orman Çiftliği’nde de yaşanıyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilk güz yağmuru sonrasında çiftlikteki zeytin ağaçlarının meyvelerini toplamaya başladı. Çiftlik arazisindeki ağaçlardan 1,5 ton mahsul alınması bekleniyor.

aw075013-06.jpg

Daha önce 3 kez buğday ve karpuz hasadının yapıldığı Antalya Orman Çiftliği’ne 6 bine yakın zeytin ağacı fidanı dikiliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Dokuma Park’ta ve diğer yeşil alanlarda bulunan zeytin ağaçlarının mahsullerini de önümüzdeki günlerde toplayacak. Belediyenin bahçelerinden toplanan zeytinlerden hediye amaçlı sabun ve zeytinyağı üretileceği bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.