Kepenkleri indirmeye hazırlanıyordu! Türkiye'nin dev şirketi hakkında flaş karar

Kepenkleri indirmeye hazırlanıyordu! Türkiye'nin dev şirketi hakkında flaş karar
Türkiye'nin önde gelen dev şirketinin iflası hakkında son karar belli oldu.

Türkiye'nin önde gelen makine üreticilerinden biri olan dev şirket, geçtiğimiz aylarda konkordato ilan etmişti. Ancak, şirketle ilgili son kararlar netleşti.

Dünya genelindeki ekonomik kriz artık içinden çıkılamaz bir noktaya gelmiş durumda. Koronavirüs pandemisiyle başlayan iflaslar her geçen gün artarken, Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte zirve yapan şirket iflasları küresel çapta endişelere yol açtı. Gazze'ye yönelik saldırılar ve Kızıldeniz'deki gerilimler de tedarik zincirlerinin kırılmasına sebep oldu.

17 YILLIK ŞİRKET

Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen, Türkiye'ye iyi haberler gelmeye başladı. Mekanik ve elektronik mühendisliği alanında 15 yılı aşkın deneyime sahip bir ekip tarafından kurulan Barida Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi, konkordato mühleti alarak bir süre önce başvurmuştu.

Ancak, borçlarını ödemekte zorlanan 17 yıllık firma, ekonomik durumunu düzeltebilmiş ve mahkemeye konkordato talebinden feragat ettiğini bildirmişti.

Son olarak, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, dev şirket hakkında alınan konkordato kararını kaldırarak iflas kararı verilmesine yer olmadığına hükmetti.

İFLASA SEBEP OLMADIĞI BİLDİRİLDİ

Mahkeme açıklamasında, şirketin borçlu durumda olmadığı ve iflasa sebep olmadığı belirtildi. Bu kararla birlikte, mahkeme tarafından verilen tüm tedbir kararlarının kaldırılması ve konkordato komiserinin görevinin sonlandırılması da duyuruldu.

ekran-goruntusu-2024-04-07-092400.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.