Kepek sorunu tarihe karışıyor

Kepek sorunu tarihe karışıyor
Kimi zaman mevsim geçişleri, ilaç kullanımı, beslenme bozuklukları gibi sebeplerle saçlarımızda kepek oluşumu başlayabiliyor. Ancak her şeyin çözümü olduğu gibi bunun için de pek çok çözüm yolu var.

Saçlar, estetik görünümümüzü tamamlayan önemli bir unsurdur. Ancak, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorun olan kepek, saç derisindeki problemler nedeniyle sıkıntı yaratabilir. Kepek, sadece fiziksel rahatsızlık hissi vermekle kalmaz, aynı zamanda sosyal etkileşimlerimizi de olumsuz yönde etkileyebilir.

ekran-alintisi-002.jpg

Kepek, malassezia adı verilen bir mantardan kaynaklanır. Bu mantar nemli ortamlarda gelişir, bu nedenle aşırı terlemenin olduğu yaz ve muson mevsimlerinde kepek daha büyük bir sorun haline gelir. Özellikle kışın kepek sorunu yaşayan bazı insanlar da vardır, bunun nedeni soğuk rüzgarın saçınızdan ve saç derinizden nemi alıp kuru ve pul pul dökülmesidir. Bu, kafa derisinde kuruluk ve kaşıntıya neden olarak ölü deri hücrelerinin görünür pullar halinde birikmesine ve sonunda saçınızdan düşmesine neden olur. Ancak kepek önleyici şampuanlar pullardan kurtulmanıza yardımcı olmuyorsa mutfağınıza dönmelisiniz.

613x323-limonun-saca-inanilmaz-faydalari-1508068784204.jpeg

Kepek için limon kullanmak iyi bilinen bir çaredir. Ancak kepekten tamamen kurtulmanın birkaç etkili yolu vardır. Hemen hemen her mutfakta bulunan bu basit bileşen, kepekle etkili bir şekilde mücadele edebilir. Limonlardaki ana bileşik olan sitrik asit buna bağlanabilir. Kepekle kökten savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca limon, kepeğe neden olan mantarla savaşma özelliğine sahiptir. Badem yağı, kafa derisindeki kaşıntılı ve pul pul dökülmüş cildi yatıştırır. Cildi E vitamini ile besler ve nemlendirir. Çay ağacı yağı veya cadı fındığı yağı antiseptik özelliklere sahiptir. Yağ karışımına eklendiğinde, limon suyunun Malassezia mantarını ve dolayısıyla kepeği etkili bir şekilde ortadan kaldırmasına yardımcı olurlar.

MALZEMELER

• 3-4 yemek kaşığı badem yağı

• 2 yemek kaşığı limon suyu

• 3-4 damla çay ağacı yağı

UYGULANIŞI

1. Badem yağını hafifçe ısıtın. Buna limon suyunu ve evde varsa isteğe bağlı yağlardan herhangi birini ekleyin. İyice karıştırın.

2. Bunu kafa derisine uygulayın ve güzelce masaj yapın.

3. Bunu 15-30 dakika bekletin.

4. Saçınızı her zamanki gibi şampuanla durulayın.

KAYNAK: AKİT

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.