Kentsel dönüşümü hızlandıracak kanun meclise sunuldu

Kentsel dönüşümü hızlandıracak kanun meclise sunuldu
Kentsel dönüşüm ile ilgili hızlı ve daha güvenilir bir çalışma yapılabilmesi için Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulmuştu. Gündemde olan kentsel dönüşüm meselesi ile ilgili dönüşümü hızlandıracak kanun, TBMM’ye sunuldu.

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi için meclise üçte iki çoğunluğuyla alınan kararlara son verecek ve daha hızlı çözüm bulunabilecek bir yasa getirildi.

13kose-3-a0x2.jpg

TBMM’YE SUNULDU

Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi’ Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu.

Teklifin mecliste gündeme gelmesiyle beraber durumların daha da ciddileşmesi ve yasalaşması için toplantı düzenleyen AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ülke genelinde bulunan riskli bina sayısının ciddi bir oranda olduğunu ve durumun hızlanması gerektiğini açıkladı.

6 MİLYON RİSKLİ BİNA

Toplantıda 36 milyon bağımsız bölümden 6 milyonun riskli olduğunu bunun yanı sıra da 2 milyon binanın acil dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Abdullah Güler, “Ülkemizi afetlere dirençli hale getirmek için tek çare kentsel dönüşümü hızlandırmak.” dedi.

istanbul-kentsel-donusum.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

Kanun teklifinin komisyon görüşmelerinin gelecek hafta gerçekleşeceğini, bir sonraki hafta ise teklifin Genel Kurul’a geleceğini söyleyen Güler, teklifin 21 maddeden oluştuğunu söyledi.

Teklifin içeriğinde, kentsel dönüşümde önemli değişikliğe yol açacak bir madde de bulunuyor.

kentsel-donusum-konut-aa-2033387.jpg

Teklifin yasalaşmasıyla birlikte, daha önce mal sahiplerinin üçte iki çoğunluğuyla alınan kararların yüzde 50+1 ile alınması hayata geçecek.

Güler ayrıca, riskli yapı tespiti görev hak ve yetkilerinin bundan sonra Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nca yapılacağını da söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.