Kendisini enkazdan kurtaran kahramanını bakın nerede buldu

Kendisini enkazdan kurtaran kahramanını bakın nerede buldu
Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay’daki evinde yakalanan ve 72 saat sonra enkazdan çıkarılan Havva Nur Koşar, kurtarıcısına sosyal medyadan ulaştı. Depremde erkek kardeşini kaybeden genç kız, kendisini kurtaran İsviçreli ekibe teşekkür etmek için uzun süredir sosyal medyada çağrıda bulunuyordu. Nihayet çağrısına yanıt geldi ve Havva Nur, kurtarıcısının yolladığı fotoğrafını paylaşarak kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Canan İSPİR / KAMU SON HABER

(ÖZEL HABER)

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat tarihinde peş peşe yaşanan depremlerden 11 ilimiz etkilendi. Binlerce binanın yıkıldığı 7.7 ve 7.6''lık depremlerde 50 bin 96 kişi hayatını kaybetti. Hatay’daki bir mühendislik firmasında muhasebeci olarak çalışan Havva Nur Koşar da depreme annesi, babası ve erkek kardeşiyle birlikte Antakya Emek Mahallesi’ndeki evlerinde yakalandı.

“BEN SİZSİZ YAŞAYAMAM”

Enkaz altındaki Koşar Ailesi''nin yakınları ve arkadaşları sosyal medyadan adres vererek arama kurtarma için çağrıda bulundu. Havva Nur, depremden tam 72 sonra anne ve babasıyla birlikte sağ olarak kurtuldu. Ancak erkek kardeşi Onur, onlar kadar şanslı değildi ve bir süre sonra cansız bedenine ulaşıldı. Genç kız yaşadığı acıyı “72 saat enkaz altında kaldığım için hakkımı helal etmiyorum. Erkek kardeşim Onurumun enkaz altında ‘ben sizsiz yaşayamam’ deyip ertesi gün vefat ettiği için hakkımı helal etmiyorum!”  notunu paylaştı.

“FOTOĞRAFTAKİ EV BENİM EVİM”

Havva Nur Koşar, bir süre önce de kendisini ve ailesini enkazdan kurtaran İsviçreli ekibe teşekkür etmek için Twitter üzerinden çağrıda bulundu: “Merhaba, Hatay/Antakya, Emek Mahallesi, Hacı Hasan Sk. ben annem ve babam 3’üncü gün enkazdan İsviçreli ekip tarafından çıkartıldık. Ekibe ait sadece Swiss Rettungsdienst ekibi ve ekip lideri Sebastian Eugster olduğu bilgileri elimde mevcut. Ekibe ulaşmak istiyorum. RT yapar mısınız? ”

Kısa bir süre sonra ise Swiss Humanitarian Aid Unit(İsviçre İnsani Yardım Birimi)’in Türkiye’deki depremle ilgili paylaştığı bir fotoğrafta kendi evlerini gören genç kız bu kez “Fotoğraftaki ev benim evim. Beni, annemle babamı kurtaran İsviçre Aranma Kurtarma Ekibine ulaşmak istiyorum. Yardım edebilir misiniz?” diye mesaj yolladı.  

“HAYATA TUTUNDUĞUM O AN VE KAHMARANIM”

İsviçre Büyükelçiliği’ne de başvuruda bulunan Koşar’ın çağrısına kısa bir sonra kurtarma ekibinden yanıt geldi. Koşar, kurtarılma anına ait fotoğrafı “Hayata tutunduğum o an ve kahramanım” notuyla paylaşarak, kendisine destek olanlara “Ekibe ulaşabildim, destekleriniz için çok teşekkür ediyorum… Hatta kurtarıcımla şu an iletişim halindeyiz. Fotoğrafı da bana kendisi attı.” sözleriyle teşekkür etti.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.