Kendi TIR’ıyla Hollanda’dan deprem bölgesine yardım getirdi: Gölcük'e de gelmişti:

Kendi TIR’ıyla Hollanda’dan deprem bölgesine yardım getirdi: Gölcük'e de gelmişti:
Hollandada yaşayan Aksaraylı gurbetçi Suat Baburcan, kendi TIR'ı ile Hollanda'dan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine yardım getirdi. Baburcan Gölcük depremine de aynı şekilde yardımda bulunmuştu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye''de olduğu gibi, yurt dışındaki Türklerden de destekler gelmeye devam ediyor. 

Aksaraylı gurbetçi Suat Baburcan (63), kendisine ait TIR ile Hollanda’dan Kahramanmaraş Elbistan’a yardım malzemesi getirdi. Dernek organizasyonuyla toplanan yardımları 4 bin 500 kilometre mesafeden taşıyan Baburcan, “Gölcük depreminde de yurt dışından yardım getirmiştim. Bana ikinci kez nasip oldu. Allah bir daha nasip etmesin” diye konuştu.

Hollanda’da yaşayan Türkler, topladıkları yardımları Kahramanmaraş''ın Elbistan ilçesine gönderdi. Yardımları kendisine ait TIR ile 4 bin 500 kilometre uzaklıktan tek başına getiren, Aksaraylı gurbetçi Suat Baburcan şöyle konuştu:

"İKİNCİ KEZ NASİP OLDU. ALLAH BİR DAHA NASİP ETMESİN"

Hollanda’dan Türkiye yardım malzemesi getirdim. Bu depremin yaralarını devlet ile millet el ele saracağız. TIR’ımızda termal mont, ısıtıcı, hijyen malzemeleri, kefen, ayakkabı gibi malzeme getirdim. Bu ülkemize ikinci kez deprem malzemesi getirişim. 1999 yılında da Gölcük’e yardım malzemesi getirmiştim. Bana ikinci kez nasip oldu. Allah bir daha nasip etmesin.

HOLLANDA''DAN ELBİSTAN''A 4.500 KİLOMETRELİK YARDIM YOLCULUĞU 

Bu TIR’ı Hollanda’da yaşayan Aksaraylılar doldurdu. Ben kendim 4 bin 500 kilometre yol yaparak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine geldim. Tüm yol masraflarını kendim üstlendim. Biz de Avrupa’dan karınca kararınca ülkemize yardıma geldik. Bölgede büyük bir yıkım var.
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.