Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapsi istendi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapsi istendi
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 yıla kadar hapsi istendi.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle dava açıldı. Kılıçdaroğlu'nun 2 yıla kadar hapsi istendiği belirtildi.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 yılında Amasya'da düzenlenen bir mitingde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik yaptığı konuşma sebebiyle 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ekran-goruntusu-2024-02-09-112524.png

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Bilal Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel aracılığıyla başvurarak Kılıçdaroğlu'nun Amasya'nın Taşova ilçesinde 18 Ocak 2014'te düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada kendisine yönelik "hakaret" suçunu işlediğini iddia ederek, son seçimle milletvekili dokunulmazlığının kalkmasıyla birlikte Kılıçdaroğlu hakkında şikayette bulundukları belirtildi.

YAZILI SAVUNMA YAPILDI

İddianamede, konuyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun savunmasının alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna müzekkere çıkarıldığı ve Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından yazılı savunma yapıldığı ifade edildi.

Suçun uzlaşmaya tabi olması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği belirtilen iddianamede, tarafların uzlaşmaya yanaşmadığı kaydedildi. Bu çerçevede, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.