Kayseri’de vasıflı personel ihtiyacı için ‘Eğitim Atölyesi’

Kayseri’de vasıflı personel ihtiyacı için ‘Eğitim Atölyesi’
Kayseri’de Erciyes Anadolu Holding ile OSB Teknik Koleji tarafından Eğitim Atölyesi İş Birliği Protokolü imzalandı. Yapılan protokol ile OSB Teknik Koleji öğrencileri kurulan atölyede işi öğrenerek, holding bünyesinde bulunan firmalarda stajlarını tamamladıktan sonra başarılı olurlarsa istihdam edilecek.

Erciyes Anadolu Holding Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Erciyes Anadolu Holding yatırımlar, İştirakler ve İş Geliştirme Koordinatörü Murat Aksu, okul yönetimi ve firma yetkilileri katıldı.

Vasıflı personel istihdamı için açalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Erciyes Anadolu Holding Yatırımlar, İştirakler ve İş Geliştirme Koordinatörü Murat Aksu, “Burada bu vesile ile bulunmak hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Biz 12 bini aşkın çalışanı olan Kayseri’nin en büyük iş vereniyiz ancak son dönemde bütün organize sanayi ve bütün Türkiye’deki sanayi kuruluşlarının yaşadığı problemlerin bir kısmını bizler de yaşamaya başladık. Nitelikli personel, nitelikli teknik adam, nitelikli mühendis bulmak konusunda malum zorluklarımız var" dedi.

Sene başından beri 108 mavi yakalı çalışanı şirketlerinde işe aldıklarını söyleyen Aksu, şu an hali hazırda 500'ün üzerinde ihtiyaçlarının bulunduğunu vurguladı.

ÖĞRENCİLER HER HAFTA 1 GÜNLERİNİ ATÖLYEDE GEÇİRECEK

Mobilya şirketlerinin katılımıyla bir protokol imzalatacaklarını ifade eden Aksu, bu protokol çevresinde 30 tane döşeme ünitesi, 12 tane dikiş makinesi ve 1 tane kenar kapama makinesinden oluşacak bir eğitim atölyesini OSB Teknik Koleji’ne kazandıracaklarını söyledi.

Eğitim atölyesinde öğrencilerin haftanın 1 gününü atölyede çalışarak geçirebileceklerini vurgulayan Aksu, "Bizim usta eğiticilerimiz ve usta mühendislerimiz yöneticilerimiz bu eğitimlere aktif katkı verecekler bizzat dahil olup. Sonrasında da 12. sınıfa geldiklerinde biz bu gençlerimizi yine grup firmalarında, mobilya firmalarında istihdam edeceğiz, zorunlu stajlarını yaptıracağız ve aralarından başarılı olan gençlerimizi de inşallah öncelikli olarak grubumuz bünyesine kazandıracağız" açıklamasını yaptı.

AMAÇ MESLEKİ EĞİTİM ANLAMINDA NİTELİK KAZANDIRMAK

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise konuşmasında, “Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığımızın bu dönemden itibaren yoğun bir şekilde genel politikalarından bir tanesi sektörel mükemmeliyet merkezleri kurmak. Bu ne demek; sektörle iş birliği içerisinde sektörün ihtiyaç duyduğu personeli yetiştirecek ve şu anda pilot çalışmaları başlatıldı. Türkiye genelinde 150, bizim de ilimizde 6 tane okul mükemmeliyet merkezi olarak tanımlandı ve bunların çalışmaları başladı. İlimizde 233 tane lisemiz var ve bu liselerimizden 63 tanesi meslek lisesi. Buna ilaveten 5 tane de meslek eğitim merkezimiz var. Bu liselerde eğitim alan toplam öğrenci sayımız 81 bin 730 bunlardan da 22 bin tanesi meslek eğitimi öğrencisi. Bu sayıları hızlı bir şekilde yükseltmeye çalışırken, aynı zamanda temel politika şu; eğitimin tüm alanlarında olduğu gibi mesleki eğitim alanında da niteliği arttırabilmek. Sadece nicelik olarak büyümek değil, niteliği ve ulaşılabilirliği arttırmak” dedi.

aw066155-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.