Katar, Ermenistan ile görüştü

Katar, Ermenistan ile görüştü
Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Ermenistanlı mevkidaşı Nalbandyan ile biraraya geldi-Al Sani, İngiltereli mevkidaşı Johnson ile telefonda görüştü

Katar, Ermenistan ile görüştü

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani'nin Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile biraraya geldiği bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Al Sani, başkent Doha'da Ermenistanlı mevkidaşı Nalbandyan'ı kabul etti.

Görüşmede, ikili ilişkiler ve güçlendirilmesi yollarının yanı sıra, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası siyasi gelişmeler ele alındı.

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un, Katarlı mevkidaşı Al Sani'yi telefonla aradığı ve görüşmede, ortak öneme sahip konuların yanı sıra Körfez'deki gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.