Kars'ta silah imalathanesine operasyon

Kars'ta silah imalathanesine operasyon
Polis suç örgütlerine silah imal eden 2 kişinin imalathanesine baskın yaptı. Yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nın önderliğinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, yasadışı silah imalathanesine dönüştürüldüğü belirlenen bir iş yeri ile 2 ikamete eş zamanlı baskın yapıldı.

KOM ekipleri, üç aylık titiz bir çalışmanın ardından M.G. ve D.Ö.'ye ait imalathane ve ikametlere gerçekleştirdikleri operasyonda, büyük çapta silah deposunu ortaya çıkardı.

Operasyon kapsamında; 45 tabanca, 3 av tüfeği, 2 pompalı tüfek, 53 şarjör, 3 bin 825 fişek ve 7 kutu barut gibi çok sayıda silah ve mühimmat bulunarak emniyet altına alındı.

Ayrıca imalathanede yapılan aramalarda, silah üretiminde kullanılan araç gereçler de ele geçirildi. Bunlar arasında bir torna makinesi, sabit sütunlu matkap, mengene, matkap, şarjör kalıbı, icra yayı, rampa, demir çubuk, sürgü takımı, ucu açılmış namlu, icra mili ve eye gibi çok sayıda malzeme bulunmaktaydı.

Olayla bağlantılı olarak KOM ekipleri tarafından gözaltına alınan M.G. (53) ve D.Ö. (44) adlı şüphelilerin, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçlamasıyla adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.