Kars’ta metruk binaların yıkımı devam ediyor

Kars’ta metruk binaların yıkımı devam ediyor
Kars'ta, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak adına metruk binaların yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Kars Belediyesi, bu yapıların sadece can ve mal güvenliğini tehdit etmekle kalmayıp aynı zamanda uyuşturucu bağımlılarının mekanına dönüşerek çevreye görsel kirlilik oluşturduğunu belirterek, tek tek yıkım işlemlerine başladı.

Belediye, 3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında çevre sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atan metruk yapıları tespit ederek yıkım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Alpaslan Mahallesi Özgür Sokak'ta bulunan bir metruk binanın yıkımı gerçekleştirilirken, mahalle sakinleri de bu çalışmalara destek verdi.

Yıkım öncesinde çevre güvenliğini sağlamak amacıyla belediye ekipleri önlem aldı ve iş makinesi ile metruk binayı yıkmaya başladı. Yıkımın ardından ortaya çıkan enkazlar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek temizlik çalışması yapıldı.

Kars Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, kentte bulunan diğer metruk binaların yıkımına da devam edileceği belirtildi. Bu çalışmaların, şehrin genel estetiğini ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

aw140287-01.jpg

aw140287-02.jpg

aw140287-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.