Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Şahin ŞİMŞEK

Şahin ŞİMŞEK

MERCEK

Kargo ücretleri cep yakıyor

Geçen haftaki çarşı pazar ve marketlerin gıdalarda uyguladıkları inanılmaz fahiş fiyatlar hakkındaki yazımız büyük ses getirmişti. Bakanlık harekete geçerek yeni bir sistem kurarak gıdalardaki ani fiyat konusunda haberdar olacak ve ilgili kurumlar anında haberdar olacak. Geçen hafta yazımda bir öneri getirmiştim. Ardı ardına zamlanan ürünlerin alış fiyatlarını devlet kayıt altına alacak. Kâr marjı ilave yapıldıktan sonra satış kayıt altına alınacak. Devlet ara ara kontrolünü yapınca zaten stokçular ve süper marketler artık kafasına göre zam yapamayacak. Bu önerim birileri tarafından kabul görmüş olacak ki Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Yeni kurulacak sistem hakkında da kamuoyunu bilgilendirdi.

Değerli okurlarım yine sizden yoğun şekilde gelen maillerimi okuyunca bu kez de KARGO ücretlerinin de aynı şekilde yüzde yüz zamlandığı şikâyetlerinizi ve bu konuya bir çözum bulunması isteklerinizi sizin sesiniz olarak köşeme taşımaya karar verdim. Devlet görevlilerimizden bu konuya ivedilikle bir çözüm bulmaları konusunu iletmek istedim. Evet gerçekten zaman zaman bana da gelen kargolardaki fiyat artışı benim de dikkatimi çekmişti. Geçenlerde değeri otuz lira olan küçücük bir kutunun elli beş lira kargo ücretini ödedim. Doğal olarak ben de bu yüksek kargo ücretinden haksız bir şekilde etkilendim. Hem sizden gelen hem de bizzat kendimin de maruz kaldığım bu haksız fiyat artışlarının sebebini araştırmaya çalıştım. Bu fahiş fiyatların ana nedeni sayılabilecek mazot ve nakliye fiyatlarını araştırdım. Geçen seneki fiyatlarla bu seneki fiyatlar arasında pek fazla bir artış olmamış. Ama her nedense pandemi nedeniyle insanlar birtakım ihtiyaçlarını internet üzerinden sipariş verince bir anda kargo şirketlerinin iş yoğunluğu ve müşteri kapasitesi iki, hatta üç katına çıktı. Tabii ki ciddi paralar kazanmaya başladılar. İyilerini tenzih ederim ama fırsatçı bazı kargo şirketleri sahipleri bu kargo yoğunluğunu fırsat bilerek ücretlerine yüzde yüz hatta yüzde iki yüz zam yaptılar. Fırsatçıların bu yapmış oldukları haksız ve haram olan bu kazanca devletin ilgili birimleri acil olarak el atmaları gerektiğine inanıyorum.

Değerli okurlarım sizin sesiniz olarak isteklerinizi ve şikâyetlerinizi köşemde yazıyorum. Yazımı ilgili tüm kurumlara, milletvekillerine, bakanlara, Cumhurbaşkanlığına gönderiyorum. Ama sizin de yapması gereken şeylerin olduğunu unutmayın. Bunlardan en önemlisi de CİMER'e mutlaka şikayetlerinizi bildirmeniz. Çünkü büyüklerimiz ne demiş 'bir elin nesi var iki elin sesi var.' Bundan dolayı piyasadaki kan emici fırsatçı zam vampirlerine meydanı boş bırakmamak için duyarlı birer vatandaş olarak herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmalıdır. Unutmayın ki hep beraber bir bütün olursak inanın bu kan emici vampir fırsatçılar bırakın zam üstüne zam yapmayı nefes almaya bile mecalleri kalmayacak. Ama susarsak korkarsak bana ne dersek işte o zaman bu fırsatçıların ekmeğine yağ sürmüş olacağız. Her şeyi devletten beklememek lazım. Hem zaten devlet dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bir bireydir. Devleti yönetecekleri zaten bizler seçiyoruz. Yani devletin ayakta kalması için asiller karar verip vekillerini tayin ediyor. Vekiller devleti zaafa düşürüp vatandaşının hakkını ve hukukunu gözetmediği zaman biz asiller devreye girip ilk seçimde vekilleri ve yöneticileri değiştirmeye karar veriyoruz. Böylelikle işini yapmayan her kim olursa olsun ilk seçimde gider yerine bu işi hakkıyla yapacak olanlar gelir. Unutmayalım ki milletin iradesinin üstünde hiç bir güç ve hiç bir irade yoktur. Devletimize olan güvenimizden zerre kadar taviz vermeyelim ve endişe etmeyelim. Biz bir bütün olursak Devletimiz de ebediyen var olacaktır. Ama biz bölünüp parçalanırsak maazallah devletimiz de parçalanıp yok olur gider. Unutmayalım ki bütün imparatorlukların yıkılışının tek nedeni milletlerinin ayrıştırma ötekileştirme birlik ve beraberliklerinin bozulmasından kaynaklanmıştır. Devletimizin birliği ve dirliği için hep beraber saflarımızı daha da sıklaştırmamız lazım. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. İçimizdeki fırsatçı hainlere de fırsat vermesin inşallah...

Kalın sağlıcakla...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları