Kararsız seçmenlerin sonuca etkisi büyük olacak

Kararsız seçmenlerin sonuca etkisi büyük olacak
CHP Grup Başkanvekili Özel, kararsız seçmenlerin sonuca etkisinin büyük olacağını belirterek, "Bizim mücadelemiz artık hayırı anlatmak mücadelesinin dışında kararsızların ve sandığa gitmemeyi düşünenlerin sandığa çağrılması." dedi.

Kararsız seçmen sonucu etkileyecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada, halk oylaması sonucu açısından hali hazırda kararsız olarak tanımlanan seçmenlerin önemine işaret ederek, AK Parti'nin anketler aracılığıyla bu kesimi "evet" tercihi kullanmaya yönlendireceğini söyledi.

Anayasa değişikliğine "hayır" diyenlerin bir moral üstünlük içinde olduğunu ifade eden Özel, "Evet cephesi bir parti ve bir partinin birkaç kurmayından oluşuyorken, hayır cephesi çok sesli ve çok renkli. Bu ülkede çok farklı düşüncelerde olan kişiler kendi hayırlarını anlatıyor ve savunuyorlar. Ortak payda ülkenin geleceği ile ilgili endişeler." şeklinde konuştu.

Özel, kararsız seçmenlerin sonuca etkisinin büyük olacağını dile getirerek, bu kesime neden "hayır" demeleri gerektiğini anlatmanın önemine değindi.

"Kararsızların sandığa gitmesi hayır oylarını yükseltecek"

Kararsızların sandığa gitmesinin hayır oylarını yükselteceğini öne süren Özel, şunları kaydetti:

"Bizim anketlerden çıkardığımız sonuç şu; mücadele son gün, son saat, son dakikaya kadar sürecek. Referandumun sonucundan emin olunduğu, kitlesel bir kararın alındığına ilişkin algı yönetimini başarılı olamayacağı, nefes nefese, bıçak sırtı bir sürecin gideceği çok belli. Bizim mücadelemiz artık hayırı anlatmak mücadelesinin dışında kararsızların ve sandığa gitmemeyi düşünenlerin sandığa çağrılması."

CHP olarak tüm vatanseverleri seçime katılım oranını artırma yönünde çalışmaya davet ettiklerini aktaran Özel, bunun ülke geleceği açısından önemli bir ödev olduğunu söyledi.

Özel, "Çanakkale Savaşı ile ilgili yaptığımız tüm konuşma ve ziyaretlerde de şunu söyledik; mermeyi sırtına alıp hedefi vuran Seyit Onbaşı, bir milletin kaderini değiştirdiğini bilmiyordu. Bugün birkaç kararsız vatandaşı ikna edip sandığa götürmek herkes için çok önemli bir görev. Son gece açılacak zarftan çıkan son oyun onların ikna ettiği kararsızın hayır oyu olması, her birini Seyit Onbaşı yapar." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.