Evde sıkça kullanılan çatal ve kaşıklar, zamanla kararmaya ve yıkandıktan sonra su lekeleriyle kaplanmaya meyillidir.
Bu durumda, çatal ve kaşıklarınızı temizlemek için etkili bir yöntem kaynar suya batırmak ve buna bir miktar eklemektir.
Bu basit işlemle, çatal ve kaşıklarınızın temizliğini kolayca sağlayabilirsiniz.
ÇATAL VE KAŞIKLARI TEMİZLEMENİN VE PARLATMANIN BAZI ETKİLİ YOLLARI
ALÜMİNYUM FOLYO VE TUZ EKLEYİN
Bir kap içerisine sıcak su koyun ve içine birkaç kaşık tuz ekleyin. Sonrasında, alüminyum folyoyu bu suya batırın ve oksitlenmiş olan çatal ve kaşıkları üzerine yerleştirin.
Bu yöntem kimyasal tepkime sayesinde oksitlenmeyi ve lekeleri gidermeye yardımcı olabilir. Belirli bir süre beklettikten sonra, çatal ve kaşıkları iyice durulayın ve kurulayın.
SİRKE VE LİMON SUYU KARIŞIMI
Sirke ve limon suyu, metal yüzeylerdeki lekeleri ve kararmaları gidermek için oldukça etkili bir kombinasyondur. Bir kapta eşit miktarda sirke ve limon suyunu karıştırın.
Daha sonra bu karışımı çatal ve kaşıkların üzerine uygulayın ve bir süre bekletin.
Ardından, yumuşak bir bez veya sünger ile ovalayarak temizleyin. Son olarak, durulayın ve kurulayın.
KARBONAT VE SİRKELİ SU KARIŞIMI
Sodyum bikarbonat ve sirke, paslanmaz çelik yüzeylerdeki kararmaları ve lekeleri gidermek için etkili bir çözüm sunar.
Bir kapta karbonatı biraz su ile karıştırarak bir macun elde edin. Daha sonra üzerine sirke ekleyerek köpürtün.
Bu karışımı çatal ve kaşıkların üzerine uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından, durulayarak ve kurulayarak parlatın.