Karadeniz'de mahsur kalan Türk gemisine füze isabet etti

Karadeniz'de mahsur kalan Türk gemisine füze isabet etti
Karadeniz'de mahsur kalan Türk bayraklı Kuruoğlu-3 adlı kuru yük gemisine Khreson Limanı'nda iki füze isabet etti.

Kuruoğlu Denizcilik Şirketi'nin Türk Deniz Medya'ya yaptığı özel röportajda, geminin 22 Şubat 2022 tarihinde Kherson Limanı'nda mahsur kaldığı ve 2800 ton dökme üre yükü tahliye etmek üzere limana yanaştığı belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 2 yıldır limanda mahsur kalan gemiye 27 Şubat 2024 tarihinde tahminen Rusya tarafından atıldığı düşünülen 2 füze isabet ettiği ve geminin sancak tarafından vurulduğu ifade edildi.

Geminin su almaya başladığı ve halat yardımıyla iskeleye tutunmuş olsa da halatların kopması ve geminin batma riskinin bulunduğu dile getirildi.

Karadeniz'deki Rus tehdidi nedeniyle evlerine dönemeyen Türk denizcilerin bulunduğu belirtildi. Rusya'nın işgali sonrası Ukrayna limanlarında mahsur kalan 12 Türk gemisi ve bu gemilerde bulunan mürettebatın yaklaşık 2 yıldır kurtarılmayı beklediği aktarıldı.

Nikolayev Limanı'nda demirli olan Orion S gemisinin de tahıl koridoru kapsamında olmadığı için denize açılamadığı ve geminin kaptanının mayın tehdidi nedeniyle tahliye edilemediğini belirttiği vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.