Kar yağışı ve yoğun sis 'İşte bölge bölge hava durumu

Kar yağışı ve yoğun sis 'İşte bölge bölge hava durumu
Meteorolojiden alınan son verilere göre bölge bölge hava durumu belli oldu.

Bugün hava koşullarıyla ilgili Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, ülkemizin farklı bölgelerinde çeşitli hava durumu olayları yaşanması bekleniyor.

Marmara bölgesinde, özellikle kuzey kesimlerinde kuvvetli yağışlarla birlikte yoğun sis etkili olabilir. Doğu Anadolu bölgesinde ise kar yağışı uyarısı yapıldı.

67401664-620x410.jpg

Trakya'nın kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilirken, iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis etkili olacak; ayrıca buzlanma ve don olayları bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıkları açısından, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda mevsim normallerinin 6-8 derece altında seyrederken, diğer bölgelerde ise 1-4 derece üzerinde olması bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif şiddette esecek, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bölge bazında hava durumu şu şekildedir:

Ege Bölgesi: Genel olarak bulutlu bir hava beklenmektedir ve bazı bölgelerde hafif yağışlar görülebilir.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyredebilir.

kar-yagisikis-1478363.jpgİç Anadolu Bölgesi: Parçalı bulutlu bir hava beklenirken, sabah saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği belirtilmektedir.

Karadeniz Bölgesi: Bölgenin iç kesimlerinde hafif yağışlar görülebilirken, sahil kesimlerinde bulutlu bir hava bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Genel olarak açık ve az bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredebilir.

Batı Anadolu: Bulutlu bir hava hakim olacak ve zaman zaman hafif yağışlar görülebilir.

Genel olarak, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağış ve sis ile çığ tehlikesi dışındaki bölgelerde hava durumu daha ılıman ve değişken olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.