"Kandil'de PKK'nın 35 önemli ismini bitirdik"

"Kandil'de PKK'nın 35 önemli ismini bitirdik"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil'e düzenlenen operasyonlara ilişkin, "İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve 35 önemli ismi orada bitirdik." dedi.

"Kandil'de PKK'nın 35 önemli ismini bitirdik"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Müftülük Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, konuşmayı gerçekleştireceği platforma çıktığında vatandaşlar hep bir ağızdan "Dönmem geri" adlı parçayı seslendirdi.

Kendilerini coşkuyla karşılayan Kahramanmaraşlılara teşekkürlerini ileten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bize şu muhteşem dayanışma tablosunu yaşattığınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Şimdi birileri çıkacak, ne diyecek? Şimdi bu alana, bu muhteşem topluluğa, söyleyeyim, 'fotoşop' diyecekler. Şu mahşeri kalabalığa montaj iftirası atacaklar. Bu sevdayı 'bindirilmiş kıtalar' diyerek aşağılamaya çalışacaklar. Kahramanmaraş'ın şu muhabbetini, şu heyecanını türlü bahanelerle görmezden gelecekler.

Şimdi buradan soruyorum, Kahramanmaraş burada montaj var mı Maraş, burada fotoşop var mı Maraş, bu meydanda bindirilmiş kıta var mı Maraş? Söyleyim medya kaydını iyi al, bu meydanda aşk var aşk. Bu meydanda muhabbet var muhabbet. Bu meydanda Allah için sevme var, sevme. Ben sizlere sevdalıyım, Kahramanmaraş'ın sevdalısıyım. Biliyorum ki Kahramanmaraş da bu evladına sevdalı. Bu meydanda Türk ile Kürt'ün kardeşliği, Alevi ile Sünni'nin dayanışması var. Bu meydanda Maraş var, millet var, bütün renkleriyle Türkiye var. Bu meydanda inşallah 24 Haziran zaferinin müjdesi, muştusu var."

"Bu oyunlara gelmeyelim, artık bu oyunları bozma zamanıdır"

Erdoğan, 16 yılda Kahramanmaraş'a 29 katrilyon lira yatırım yaptıklarını bildirerek, "Bay Kemal, siz ne yaptınız, Bay Muharrem, siz ne yaptınız? Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, icraat mı istiyorsunuz, laf mı istiyorsunuz? Bak biz icraatımızı söylüyoruz, onlar laf ola beri gele, bununla huzurunuza geliyorlar. Öyleyse lafla peynir gemisi yürümez, bunu böyle biliniz. Bu oyunlara gelmeyelim, artık bu oyunları bozma zamanıdır." ifadesini kullandı.

"Bazı sahtekar medya grupları, bizim bu şehir hastanelerine gölge düşürmek istiyorlar." diyen Erdoğan, "Sizin buna gücünüz yetmez. Sizin sahtekarlığınız size kalır." ifadesini kullandı.

"35 teröristi orada bitirdik"

Erdoğan, Kandil'e yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi. 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin kendilerine yönelik, "Kandil'e gidemez." dediğini aktaran Erdoğan, "Ya biz Kandil'i vurduk, vurduk." dedi. 

İlk operasyonda 20 uçakla Kandil'in 10 önemli noktasını bombaladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve o liderler toplantısında da 35 tane önemli ismi orada bitirdik. Sen ne diyorsun? Biz sizin gibi Amerika'dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Kararımızı verdiğimiz zaman adımı atarız. İşte Afrin'de de adımı öyle attık. Afrin'de, Cerablus'ta işi bitirdik." diye konuştu. 

"Bunların işi gücü yalan"

İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, yaşlılara yaklaşık 3 milyar Türk Lirası kaynak aktardıklarını belirten Erdoğan şöyle devam etti:

"Ne diyor bu bay Kemal. 'Engellilere destek verilmiyor. Fakir fukaraya, şehit yakınlarına verilmiyor.' Yahu 3 katrilyon onlara aktardık be insafsız. Hesap ortada, rakam ortada. Nasıl sen bunları inkar edersin? Çünkü bunların işi gücü yalan. Akşam yalan, sabah yalan. Son günlerde Bay Muharrem'le ilgili çıkanları duyuyorsunuz değil mi? Sosyal medyada yayınlananları duyuyorsunuz değil mi? Bunlarda her numara var. Adam dershane işletmiş, oradaki görevlilerin sigorta primini ödememiş. Ne diyim ya? Bu adamlara, bu ülke teslim edilebilir mi? Onun için bunlara bir Osmanlı tokadı gerekir."

"Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır"

Hizmete giren şehir hastanelerine ilişkin görüntüleri izleten Erdoğan, Maraş'a da şehir hastanesi yapılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı sahtekar medya grupları, bizim bu şehir hastanelerine gölge düşürmek istiyorlar. Sizin buna gücünüz yetmez. Sizin sahtekarlığınız size kalır." ifadesini kullandı.

Dört organize sanayi bölgesinde Kahramanmaraş'ta 9 bin 300 kişi istihdam edildiğini aktaran Erdoğan, Maraş'a bir teknokent, yedi araştırma geliştirme merkezi kurulduğunu, bunların 24 Haziran'dan sonra yapacaklarının referansı olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Onlar ne diyecek? Bunların referansı neresi? Bir yer göstersinler. Biz muhalefetin adayları gibi lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz. Önce yaptıklarımızı sonra yapacaklarımızı anlatıyoruz. Önce milletimizin önüne 16 yıllık karnemizi koyuyoruz sonra da yeni projelerimiz için destek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizde siyasetin kalibresini artırdık"

Gönül, sevda, aşk işi olan siyasetin belli ilkelerle prensiplerle değerlerle yapılması gereken bir vazife olduğuna işaret eden Erdoğan, ahlakı, değeri, omurgası olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydasının bulunmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rüzgar gülü gibi esintiye bakarak yön değiştiren bir siyasi anlayışın varacağı yer, ilkesizlik bataklığıdır. Tarih boyunca Türk siyasetinin seviyesini düşürenler, politikayı ikbal kapısı olarak gören haramzadeler olmuştur. Ülkemizde siyasete irtifa kaybettirenler, üç beş oy uğruna haysiyetlerini dahi pazara çıkaran muhterislerdir. Türkiye'de milletimizin umut kapısı olan siyaset mekanizmasına en büyük darbe, gerektiğinde yılanla çuvala girebilecek kadar gözünü hırs, kin ve nefret bürüyen kifayetsizler tarafından vurulmuştur. AK Parti olarak, 16 yıl boyunca sadece ülkemizi büyütmedik, aynı zamanda bu kokuşmuş anlayışla da mücadele ettik. Bir taraftan vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltirken aynı zamanda da ülkemizde siyasetin kalibresini, kalitesini artırdık. Ancak Türkiye'de muhalefetin niteliğini bir türlü yükseltemedik. Onca çabamıza, gayretimize rağmen Türkiye'deki muhalefet açığını bir türlü kapatamadık. Maalesef ülkemizde her seçimde çıtayı, seviyeyi biraz daha aşağı çeken bir muhalefet anlayışı var."

"Gelin bu yanlışa düşmeyin"

Alana kurulan dev ekrandan vatandaşlara, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin açıklamalarının yer aldığı görüntüleri izleten Erdoğan, "Ben de buradan Bay Muharrem'e soruyorum, eğer sen sandıktan birinci çıkamazsan, siyaseti bırakıyor musun onu söyle? Seni zaten Bay Kemal, başından defetmek için aday yaptı, bunu anlamıyor musun?" diye konuştu.

CHP'ye gönül verenlere seslenen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Allah aşkına bu terör örgütüyle el ele olan bir kişiyi ziyaret eden bu adayınız, buna nasıl eliniz oy verecek, nasıl eliniz buna uzanacak? Yani bu konuda Ankara'dan İstanbul'a sözde adalet yürüyüşü yapan Bay Kemal'le yanındaki terör örgütünün yandaşlarını nasıl bir kenara koyacaksınız? Benim Kahramanmaraş'taki CHP'ye gönül veren kardeşlerimin de bu konuda farklı düşündüğüne inanıyorum. Onların da yine bu seçimde gereken dersi vereceğine inanıyorum. Aynı şekilde Saadet Partisi'ne gönül verenlere, İYİ Parti'ye ve HDP'ye gönül verenlere de sesleniyorum, gelin bu yanlışa düşmeyin. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine oyunuzu verin, dayanışmamıza oyunuzu verin."

'Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz'

Muharrem İnce'nin yalan söylediğini belirten Erdoğan, şu görüşlerini paylaştı:

"Bolca iftira attı, bolca haysiyet cellatlığı yaptı. Kimi zaman ben, kimi zaman bakanlarımız, kimi zamanda bizzat genel başkanı Kılıçdaroğlu, Bay Muharrem'in yalanlarını yüzüne vurdu. Ancak Bay Muharrem bizim kendisine sorduğumuz soruların hiçbirisini cevaplamaya cesaret edemedi. Şimdi ben bir kez de Kahramanmaraş'tan Bay Muharrem'e soruyorum, bugüne kadar bölücü terör örgütüne dair çıkıp doğru düzgün bir laf etmedin. Konu terör olunca ya topu taca attın ya da örgütün diliyle konuştun. Bak, biz terörün belini nasıl kırdığımızı hem örnekleriyle anlatıyor hem de Kandil'den Afrin'e, Kato'dan Cerablus'a kadar sahada bizzat gösteriyoruz. Şimdi de az önce söyledim Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Sizin itirazlarınıza rağmen güvenli hale getirdiğimiz bu bölgelere Suriyeli kardeşlerimiz geri dönüyor. Senin 'yok' dediğin teröristleri geçen hafta toplantı halindeyken bulduk, çoğu üst düzey 35 teröristi bir gece de etkisiz hale getirdik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör bataklığını kurutup, milleti bu beladan tamamen kurtaracaklarına bildirerek, şöyle konuştu: 

"Peki sen terörü kapısından ayrılmadığın, Edirne'deki provokatörü yargıdan kaçırarak mı çözeceksin? Sen terör sorununu Suriye'nin kuzeyini tamamen bölücü örgüte bırakarak mı çözüme kavuşturacaksın? Sen terörle Afrin kahramanlarına dil uzatarak mı mücadele edeceksin? Benim Paşam'a kalkıp da 'apoletlerini sökeceğim' diyerek mi bunu çözeceksin. Beyefendinin morali bozuluyormuş, senin moralin bozulsa ne yazar, bozulmasa ne yazar? Sen asıl benim Mehmetçik'im moralini bozuyorsun. Sen terörü, beraber miting yaptığın, oy pazarlığı yaptığın bölücü örgütün siyasi uzantılarına koltuk vererek mi çözeceksin? İşte açıklama bugün de geldi, neymiş, işte Hanımefendi'yi ve Temel Efendi'yi yardımcısı olarak yanına alacakmış. Rüşvet-i kelam. 'Bak destekleri verirseniz, size iki koltuk veririm.'"

"Bay Muharrem bu sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yapma"

Yaptıkları hizmetlerin arasına 29 havalimanı olduğunu da anımsatan Erdoğan, "Bay Muharrem, bu sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yapma. Projelerini açıkla, vizyonun varsa vizyonunu açıkla." dedi.

Devlet yönetmenin basiret, feraset, sabır, kararlılık, milletin emanetini yere düşürmemek için dirayet ve gerektiğinde kefeni giyip milletin önüne düşecek cesaret istediğini dile getiren Erdoğan, 15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'nun tankların arasından otomobiline binerek Bakırköy Belediyesine gittiğini söyledi.

Darbeyi 16 saatte bitirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Bay Kemal, isterdim ki sende de zerre kadar yürek olsaydı oraya gelirdin. Bir radyo programında 'Darbe girişimi olduğu zaman tankların önüne ilk önce ben çıkarım' demişti. Hani, neredesin, niye çıkmadın? Çıkamazsın. Bu yürek işi, yürek. Bu denizde kürek işi değil." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, "Darbe şakşakçıları, tankların arasından sıvışanlar, bölücü örgüte şirinlik yapanlar, FETÖ'cülere 40 takla atanlardan devlet adamı olmaz. Emekçilerinin hakkına el uzatan haramzadelere, bırakın devleti dükkan bile emanet edilmez." ifadesini kullandı.

Seçime iki gün kaldığını anımsatan Erdoğan, 40 yıldır siyasetin içinde olduklarını, 16 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiklerinin iyi bilindiğini belirtti.

"Allah ömür verdikçe sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğim"

Yaptıkları hizmetleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Allah ömür, milletim de yetki verdikçe sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Önümüzdeki 5 yıl süresince milletine, ülkesine hizmet için daha çok koşan, koşturan bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl kardeşlik, birlik ve beraberlik için daha çok mücadele eden bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl Türkiye'yi 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu ile buluşturmak için daha fazla çalışan bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl tüm dünyada barış ve adaletin hakim olması için sesini daha çok yükselten bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl Maraş'ın kalkınması, ilerlemesi ve güçlenmesi için daha fazla ter döken bir Erdoğan göreceksiniz. 

40 yıldır olduğu gibi kavline, ahdine sadık bir Erdoğan göreceksiniz. Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada en güzel şekilde temsil eden tecrübesiyle deneyimiyle ve kadrosuyla bir Erdoğan göreceksiniz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu bu aziz milletin hakkını, hukukunu her yerde cesaretle savunan bir Erdoğan göreceksiniz. Sizlerden, milletimden işte bunun için destek istiyorum. Sizlerden özellikle sandıklara sahip çıkmanızı istiyorum. Yurt dışındaki kardeşlerim maşallah üzerlerine düşeni yaptı. Onca engele, tehdide ve baskıya rağmen gittiler, oylarını kullandılar. Hamdolsun bu yıl yurt dışında rekor düzeyde bir katılım oldu. Kendilerine Kahramanmaraş'tan teşekkür ediyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.