Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası
Kamu Son Haber'in birinci sayfası

bir-001.jpg

Kamu Son Haber'in birinci sayfası için tıklayın...

'SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMAYA YÖNELİK BİR TORBA YASA'

CHP Grup Başkanvekili Köksal, 'Vergi yükünü asıl sırtlanan ücretliler bu torba yasada ne yazık ki yok. Bu torba yasa sinekten yağ çıkarmaya yönelik bir torba yasadır' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, bugün TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye devam eden 80 maddeden oluşan torba kanun teklifini eleştiren Köksal, şunları söyledi:

"2024 yılı bütçesi önümüzdeki haftalarda Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Bütçeden önce önümüze getirilen bir torba yasa daha var. Komisyon görüşmeleri hala devam ediyor. Bu torba yasada harçlar ve vergilerde fahiş artış var. Adrese teslim vergi düzenlemeleri var. Vergi istisnalarında süre uzatımı var. Ama maalesef beklediğimiz ücretlilerdeki vergilendirme, vergi dilimlerinin düzeltilmesi yok. Vergi yükünü asıl sırtlanan ücretliler bu torba yasada ne yazık ki yok. Bu torba yasa sinekten yağ çıkarmaya yönelik bir torba yasadır. Bu 80 maddenin 9'uyla ilgili daha önce CHP olarak AYM'ye gitmiştik. Eğer bu 9'uyla ilgili muhalefeti dinlemiş olsalardı. Bugün Meclis'e ek mesai yaptırmayacaklardı.

'HALK EZDİRİLİYOR'

Torba yasada; 34. madde her gün sırtına vergi yükü bindirilen halk enflasyonla ezilirken, 5'li çeteye, yandaşlara, ihale zenginlerine KDV kıyağı var. Onlara tamamen bir KDV kıyağı getiriliyor. Beceriksizliğin bedeli yine vatandaşın sırtına vergi olarak yüklenecek. Bu para vatandaşın cebinden çıkacak. Huzur hakkı adı altında AKP'li yöneticilerin kamu kurumlarından aldıkları 3'er 5'er maaşın alınmasını sağlayan huzur hakkı uygulamasına Cumhurbaşkanlığı tarafından el atılıyor. 70. madde de deniyor ki; 'Kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilatlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararnamelerinde yer alan yönetim kurulu ile denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyelikleriyle komisyon, heyet, komite ve benzer organlarda görev alanlara ayda 4'ü geçmemek üzere her bir toplantı için 9 bin gösterge rakama kadar Cumhurbaşkanınca belirlenecek gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucunda tespit edilecek tutarda damga vergisi hariç herhangi bir kesintiye tabi tutulmaksızın huzur hakkı ödenebilir' diyor.

3-5 YERDEN HUZUR HAKKI

Bu ülkede bir milyonu aşkın öğretmen atama beklerken, gençlerimiz işsizlikle kıvranırken, artık iş aramaktan umudunu kesip başka ülkelere gidip orada ekmeğini aramaya çalışırken, Cumhuriyet tarihinin rekor işsizliğiyle karşı karşıya kalırken AKP yandaşlarına 3-5 yerden huzur hakkı veriyor ve bunu da damga vergisi veya herhangi bir vergi kesinti tutulmaksızın 'bu huzur hakkı Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir' diyor. Ülkemizde bu kadar işsizlik büyürken, gençlerimiz umutsuzluğa sürüklenirken, kamu kurumlarında istihdam edilen AKP'li yöneticiler, çocukları, eşleri, yakınları Cumhurbaşkanı kararıyla atandıkları yerlerden huzur hakkı adı altında ek ödeme almaya devam edecek.

3'er-5'er maaş vatandaşın vergileriyle ödenecek. Emekli sefalet maaşıyla geçinmeye mahkum edilmiş, memur, asgari ücretli yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş, öğrenciler barınma sorunu yüzünden okullarını bırakma noktasına gelmiş ama AKP'nin yandaşları 3-5 yerden huzur hakkı almaya devam ediyor.

'EMEKLİNİN GÜCÜ KALMADI'

Emeklilere bir ayrım yapılmıştı. 5 bin liralık ikramiye çalışan emeklilere verilmedi. O gün karşı çıktık. 'Hayır' dediler direttiler. Fakat gelen kamuoyu baskısıyla şimdi diyorlar ki, 'çalışan emeklilere de 5 bin lira verilecek. 'Peki ne zaman? Çalışan emeklinin dayanacak gücü kalmadı. Bugün 7 bin 500 liralık sefalet maaşıyla yaşamaya mahkum edilmiş durumdalar. Emekli evinin yanında kurulan pazara gidemiyor. 5 bin liralık ikramiyeyi çok görüyorsunuz. Yılbaşından önce bu düzenlemenin yetişmeyeceği konuşuluyor. Çalışan emeklilerinde yüzünü güldürelim."

alti.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.