Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası
Kamu Son Haber'in birinci sayfası

16-10-23-01kamu-001.jpg

Kamu Son Haber'in birinci sayfası için tıklayınız...

1 SAATLİK DERS ÜCRETİ BİR TOST BİLE ETMİYOR

Hürriyetçi Eğitim Sen üyesi öğretmenler 'Önlük Değil, Özlük' talebiyle miting düzenledi. Mitingde,
"Bir saat ek ders ücretiyle bir tost, altı saat ek ders ücretiyle bir kilo et alınamamaktadır" denildi.

Hürriyetçi Eğitim Sen üyesi öğretmenler dün Ankara'da, eğitim çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntılara tepki göstermek amacıyla 'önlük değil; özlük' temalı miting düzenledi.

Sendika Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, "Kimse derinleşen ekonomik krizin hesabını kamu çalışanlarına ve emeklilere ödetemez. Bir saat ek ders ücretiyle bir tost, altı saat ek ders ücretiyle bir kilo et alınamamaktadır. Memurların bir aylık mesai ücretiyle bir öğün yemek yenememektedir. Üniversite çalışanlarına giyim yardımı olarak verilen 48 lira ile toz bezi alınamamaktadır" dedi.

MÜLAKATA HAYIR

Hürriyetçi Eğitim Sen üyesi öğretmenler; Türkiye'deki il ve şube temsilcilerinin katılımıyla bugün Ankara Ulus Meydanı'nda, eğitim çalışanlarının ekonomik zorluklarının tepki göstermek amacıyla 'önlük değil; özlük' temalı miting düzenledi. Eğitim çalışanları "Mülakata hayır", "yüzde 2 anayasaya
aykırı", "yoksulluğun kitabını yazdık", "yoksulluk sınırın altında maaş istemiyoruz",
"milli mülakat bakanlığı", "tuzu kuru halinden memnun yandaş; çarşı pazar unuttu vatandaş" dövizlerini taşıdılar; "Öğretmene kalkan eller kırılsın", "torpilli atama istemiyoruz", "mülakat değil, adalet istiyoruz" diye slogan attılar

MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, düzenlenen mitingde şunları
söyledi: "Bakan Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi 'kamuya alımda
mülakatı kaldıracağız' açıklamasının üstüne 'yeni bir mülakat modellemesi getireceğini'
açıklamıştır. Böylece Cumhurbaşkanının seçim öncesi verdiği söz çiğnenmiştir.

Müsteşarlık döneminde bu mülakat sisteminin mimarlarından olan Yusuf Tekin, o dönemde
binlerce kişinin hakkının yenmesine sebep olmuştur. Hatta mağdur edilen binlerce öğretmen adayına Bakan Yusuf Tekin, 'Mülakatın doğası gereği bazı arkadaşlar düşük puan aldı' diyerek, mülakatın adaletsiz bir sistem olduğunu bizzat bu açıklamasıyla itiraf etmiştir.”

LİYAKATSIZLIK KAPISI

Mülakat konusuna değinen Kuruoğlu, “Zaman içinde KPSS puanına endekslenmiş olan mülakatın tamamen kaldırılacağı söylenmiş fakat Tekin bakan olur olmaz, liyakatsizliğin kapısı olan mülakat sistemini güncelleyerek gençlerin önüne sürmüş ve bunu da medyayı manipüle ederek yapmış, 'yüzde yüz olan mülakat puanını yüzde elliye indiriyoruz' diyerek kamuoyunu yanıltmıştır.

Hiçbir öğretmenin niteliğini kırk beş dakikalık bir sunum belirleyemez.

0,1'lik bir puan farkının dahi binlerce kişiyi etkilediği göz önüne alındığında, mülakat denen ucubeliğin her ne olursa olsun nesnel dayanakları bulunmamaktadır” diye konuştu.
Son dönemde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dillendirdiği 'hedeflenen enflasyona göre zam' cümleleri kabul edilemez. Bu ülkede hangi hedeflenen enflasyon tutmuştur? Kimse derinleşen ekonomik krizin hesabını kamu çalışanlarına ve emeklilere ödetemez. Bir saat ek ders ücretiyle bir tost, altı
saat ek ders ücretiyle bir kilo et alınamamaktadır.

Memurların bir aylık mesai ücretiyle bir öğün yemek yenememektedir.

Üniversite çalışanlarına giyim yardımı olarak verilen 48 lira ile toz bezi alınamamaktadır. Çözüm nedir? Çözüm yıllar içerisinde manipüle edilmiş enflasyon oranları sebebiyle alım gücü iyice düşen emekli ve memurlara tüm kayıplarını karşılayacak ve alım gücünü artıracak refah payı uygulamasını harekete geçirmektir (ANKA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.