Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası
Kamu Son Haber'in birinci sayfası

bisr-001.jpg

Kamu Son Haber'in birinci sayfası için tıklayın...

ÖĞRETMENLER TBMM KAPISINDA İSYAN ETTİ

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, dün TBMM Çankaya Kapısı'nın yanındaki Milli Egemenlik Parkı'nda açıklama yaptı. “Sömürünün Yarattığı Enkazdan Mücadeleyle Çıkacağız" pankartı taşıyan öğretmenler sık sık "Taban maaş hakkımız, geri alacağız", "Öğretmenin birliği sermayeyi yenecek", "Umutsuz değil, sendikalıyız” sloganları attı.

Öğretmenlerin açıklamasına CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca destek verdi. Öğretmenler şu açıklamayı yaptı:

"Bizler yıllardır asgari ücret seviye- sinde, altında ya da biraz üstünde çalışmak zorunda kalan öğretmenleriz. Süreli sözleşmelerle, tek taraflı cezai şartlarla, gizlilik sözleşmeleriyle bir kısır döngünün içine hapsedilen öğretmenleriz. Vasıfsız işçi muamelesi yapılarak, mesleki onuru ayaklar altına alınan öğretmenleriz. Patronlar tarafından işsiz bırakılma korkusu her an yüzüne yüzüne körüklenen öğretmenleriz. Biz bir ailesiz safsatalarıyla duygusal mobbinge uğrayan, sözleşmedeki ders saatleri üzerinde yaptığımız dersleri ve angarya çalışmalarını, fazla mesai ücretlerine asla alamayan öğretmenleriz. Sindirilen, susturulan, insanca yaşayacak bir maaş ve ücret için pazarlık hakkı dahi tanınmayan öğretmenleriz.

Nasıl olsa sesini çıkarmaz diyerek, insanlık dışı yoğunlukta ders saatleri ile çalıştırılan; güvencesizliği iliklerine kadar hisseden, gelecek planlarını hiçbir koşulda yapamayan; devletin bütün bileşenleri tarafından ayrıştırılıp, ötekileştirilen öğretmenleriz.

Bu kulaklar, bir milletvekili tarafından; Özel sektörde çalıştırılan öğretmenlerin taban maaşı zaten asgari ücrettir" dediğini duymadı mı? Milli Eğitim Bakanı ise resmi okuldaki meslektaşlarımıza 'Benim öğretmenim' derken, bizleri 'başarısızlıkla' itham etmedi mi? Toplu iş sözleşmesi hakkımızı engelleyenler kimler? Sorunlarımızın üzerine gitmezsek, çözümler ayağımıza gelmeyecek."

yedi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.