Kamu kurumlarında ilaçlama seferberliği

Kamu kurumlarında ilaçlama seferberliği
Bağcılar Belediyesi hava sıcaklarının giderek artmasıyla haşere başta olmak üzere zararlı böceklerin türememesi için yıl boyunca yaptığı ilaçlamayı artırdı.

Kamu kurumlarında ilaçlama seferberliği

Ayşe KILINÇ / Dokuz Sütun

2017’nin 5 ayında Okullar başta olmak üzere 83 kamu kurumunu ilaçlayan Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sadece son 2 ayda 112 kamu kurumunu dezenfekte etti. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hayatı olumsuz şekilde etkiledi. Sıcak ve nem vatandaşı bunaltırken, zararlı böceklerin de türemesine neden oluyor.

Sıcaklarla orantılı olarak artan haşere, pire ve kene gibi zararlı böcekler sağlık yönünden tehlike saçıyor. Bağcılar’daki çok sayıda kamu kurumu da olası bir olumsuzluğa karşın belediyeden ilaçlama talebinde bulunuyor. Her yıl rutin olarak devlet dairelerini ilaçlayan Bağcılar Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri, dezenfekte talepleri artınca ilaçlama çalışmalarına ağırlık verdi.Yoğun çalışma programına giren ekipler, resmi daireleri dip köşe ilaçlayıp zararlı böceklerden arındırmaya başladı. İlaçlama çalışmalarında insan sağlığına zararı bulunmayan ilaçlar kullanılırken, ilaçlama profesyonel araçlar yardımıyla yapılıyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.