Kamera kayıtları suikast girişimi davası sanıklarını yalanladı

Kamera kayıtları suikast girişimi davası sanıklarını yalanladı
Darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimiyle ilgili davada yargılanan bazı sanıkların, şehit düşen polis memuru Eker'in ölüm saatiyle ilgili iddialarının yalan olduğunu güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkardı.

Kamera kayıtları suikast girişimi davası sanıklarını yalanladı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin davada yargılanan sanıklardan bazılarının, şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in ölüm saatiyle ilgili yanıltıcı ve tutarsız ifadelerini, şehidin getirildiği hastanenin güvenlik kamerası kayıtları yalanladı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı duruşmada savunma yapan sanıklar, tutarsız ifadelerle kendilerini aklama yoluna gitti.

Tutarsız ifadelerden öne çıkanlardan birisi de 15 Temmuz'da darbeci askerleri önlemeye çalışırken şehit olan Marmaris Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nedip Cengiz Eker'in ölüm saati oldu. Mahkeme heyetinin dinlediği sanıklardan bazıları, Eker'in, kendileri henüz Marmaris'e ulaşmadan şehit düştüğünü iddia etti.

Bazı sanıklar, Eker'in ölüm raporunda, şehadet saatinin 00.43 olarak geçtiğini de öne sürdü.

"Yaralılar ve şehitlerin hastaneye geliş saati belli"

Darbe girişimde şehit olan Eker ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma polisi Mehmet Çetin'in cenazelerinin getirildiği Özel Ahu Hastanesi Başhekimi Dr. Sahir Ökten, yaptığı açıklamada, çatışma bölgesine yakın olduklarından 15 Temmuz gecesi bütün yaralıların önce hastanelerine getirildiğini söyledi.

Muğla Valiliğinin talimatı doğrultusunda bütün çalışanların hastanede hazır beklediğini belirten Ökten, "Tüm yaralılar ve şehitlerimizin hastaneye geliş saatleri hem kayıt defterimizde hem de güvenlik kameralarında belli. Hem görüntülerde hem de sistemlerimizde bunların saati, dakikası ve saniyesi dahi mevcut." dedi.

"Şehitlerimiz hastanemize geldiğinde yaşamlarını yitirmişlerdi"

Ökten, ağır yaralılara müdahale ettiklerini, hafif ateşli silah yaralıları ve darp sonucu yaralananları ise devlet hastanesine yönlendirdiklerini anlattı. Ağır yaralılara yer açmak için bu yolu tercih ettiklerini dile getiren Ökten, "Yaralılar ve şehitlerimiz ateşli silahla vurulmuşlardı. Şehitlerimiz hastanemize geldiğinde yaşamlarını yitirmişlerdi." diye konuştu.

Suikast girişimine katılan darbe yanlısı askerlerin ambulanslara ateş açtığını da anımsatan Ökten, sağlık ekiplerinin yaralılar ve şehitlere, mermiler altında ulaştığını vurguladı.

Şehit polisin vurulduğu saat güvenlik kamerasında

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "Cumhurbaşkanına Suikast Girişimi Davası" dosyasında yer alan güvenlik kamerası görüntülerinde de polis memuru Nedip Cengiz Eker'in vurulduğu saat 04.22 olarak görülüyor. Hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarına göre, şehit polis Eker hastaneye saat 04.41'de getiriliyor. Hastane kayıtlarında Eker'in ölüm saati ise 04.30 olarak yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.