Kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor kansere iyi geliyor

Kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor kansere iyi geliyor
Doğada kendiliğinden yetişen ve bir ağacın toplanması 7-8 saat sürer karamuk bitkisi kalp krizi riskini azaltıyor ve kansere iyi geliyor.

Doğada kendiliğinden yetişen şifalı bitkiler özellikle yaz aylarında memleketlerine gidenler tarafından toplanıyor. Dikenli bir meyve olan karamuk da bunlardan biri. Hatta bu bitkiyi Ruslar da kullanıyor. Son günlerde yapılan araştırmalara göre bu bitki aynı zamanda kalp krizi riskini azaltıyor ve kansere iyi geliyor. İltihaptan şekere kadar birçok hastalığa şifa olan karamuk bitkisi doğadan kendiliğinden yetişiyor. Mayhoş ve ekşimsi bir tadı olan karamuk, kaynatılarak tüketiliyor. Vücutta antikor ürettiği için birçok derde deva oluyor. Bitkinin genelde meyvesi ve kökü kullanılsa da dikeni ve yaprağı da şifa kaynağı olduğu düşünülüyor.

KARAMUK BİTKİSİNİN FAYDALARI

Soğuk algınlığına faydalıdır

İltihabı iyileştiriyor

Şeker hastalığına faydalıdır

Tansiyonu düşürüyor

Kalbi koruyor

Bağışıklığı güçlendiriyor

Enfeksiyon ve bakterileri de yok ediyor

KARAMUK NASIL BİR BİTKİ?

Karamuk dikenli bir meyve olduğu için eldivenlerle toplanır ve toplaması oldukça zahmetlidir. Bir ağacın toplanması 7-8 saat sürer. Meyveler toplandıktan sonra yaş ya da kuru şekilde satılır. Vişne hoşafı, üzüm hoşafı yapılarak tüketilebilir. Tatlılarda kullanılabilir. Tatlı bir ekşiliği vardır.

GENELLİKLE RUS VATANDAŞLARI KULLANIYOR

Yurt dışında özellikle Ruslar da bu meyveyi tüketiyor. Biz nasıl pilavlarda kuş üzümünü kullanıyorsak Rus vatandaşlarda genellikle pilavlara karamuğu kullanıyorlar

LÖSEMİ HASTALARI DA ALIYOR

Karamuk kandaki alyuvarlara iyi geldiği için özellikle Lösemi hastaları alıyor. Yine idrar yolu iltihabı hastalığında da kullanılıyor.

Verywellhealth yazarlarına göre, Hipertansiyonu olan kişilerde yapılan bir çalışmada, kan basıncını düşürücü ilaçlarla birlikte günlük olarak karamuk meyvesi kullanılmıştır. Kombinasyon, sistolik kan basıncını (en yüksek sayı) ve diyastolik kan basıncını (en düşük sayı) tek başına amlodipin almaktan daha etkili bir şekilde düşürdüğü görülmüştür. Dolayısıyla kalp krizini de büyük ölçüde engellediğini söylemek mümkün...

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.