Kadınlar dikkat! Bu meslekler sizi kanser ediyor

Kadınlar dikkat! Bu meslekler sizi kanser ediyor
Kadınlarda yumurtalık kanser riskini artıran meslekler ortaya çıktı. İşte o meslekler...

Yeni bir çalışmada kuaförler, güzellik uzmanları ve muhasebecilerin yumurtalık kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olabileceği öne sürüldü.

Occupational and Environmental Medicine adlı bilimsel dergide yayımlanan yeni çalışmaya göre satış, perakende, giyim ve inşaat sektörü çalışanları da daha yüksek risk altında olabilir.

Öte yandan, yumurtalık kanseri riski ve farklı meslekler arasındaki bağlantıları incelemek için daha fazla çalışma yapılması çağrısında bulunan yazarlar, "sonuçlardan elde edilen çıkarımların sınırlı olduğunu" vurguladı.

Çalışmada yumurtalık kanseri olan 491 Kanadalı kadınla bu hastalığa yakalanmamış 897 kadına ait veriler karşılaştırıldı. Araştırmacılar, iş yerinde belirli bir kimyasalla temas etme olasılığının daha yüksek olup olmadığı gibi etken faktörleri göz önünde bulundurdu.

Bilim insanları, daha yüksek risk taşıyanların, kozmetik talk, amonyak, hidrojen peroksit, saç tozu, sentetik lifler, polyester lifler, organik boyalar ve pigmentlerle ağartıcılar dahil bir dizi "etkene" maruz kalma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

KUAFÖRLER

Kuaför, berber veya güzellik uzmanı olarak çalışanlarda riskin üç kat daha yüksek olduğu görüldü.

MUHASEBECİLER

Öte yandan 10 yıl boyunca muhasebecilik yapan kadınlarda hastalığa yakalanma olasılığı iki kat daha fazla

İNŞAAT İŞÇİLERİ

İnşaat işçilerindeyse neredeyse üç kata çıktığı tespit edildi.

SATIŞ ELEMANLARI

Mağaza asistanları ve satış elemanlarında risk yüzde 45 artış gösterirken, kıyafet diken veya düzenleyenlerdeyse riskin yüzde 85 yükseldiği gözlemlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.