Kadına şiddet tiyatro sahnesine yansıdı

Kadına şiddet tiyatro sahnesine yansıdı
Kocaeli Şehir Tiyatrosu, "Kurdela Ya Da Artı Sonsuz" oyununa sahne oldu. Kadına şiddetin hem fiziksel hem psikolojik boyutlarını işleyen oyun, izleyicileri etkisi altına aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçısı Seçil Mutlu Oğuz’un kaleme aldığı ‘Kurdela Ya Da Artı Sonsuz’ adlı tiyatro oyunu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında sahneye çıktı.

SDKM’de sergilenen oyunu izleyenler arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın ve protokol eşleri de bulundu.

Seçil Mutlu Oğuz’un kaleme aldığı ve aynı zamanda yönetip oynadığı oyun, kadına yönelik şiddetin hem fiziksel hem psikolojik boyutlarını gözler önüne serdi.

aw096166-04.jpg

Tiyatro oyununun ardından Seçil Mutlu Oğuz’u tebrik eden Figen Büyükakın, "Bugün çok güzel bir oyun izledik. Tek kişilik bir oyun ama iki farklı karakter. Seçil hanım canlandırdı karakterleri, çok güzel renklendirdi. Emeğine sağlık. Kadınlarımızı eğitmemiz gerekiyor. Değerli sanatçımız Neşat Ertaş söylemiş; kadınlar insandır, biz insanoğluyuz. Kadınlarımız eğitimli olduğunda tüm dünyanın renkleri güzelleşecek göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

aw096166-02.jpg

aw096166-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.