Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine devam

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine devam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadın Kooperatiflerinin desteklenmesini 5 yıl uzattıklarını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı iş birliğinde başlatılan, Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü' imzalandı.

5 YIL DAHA UZATILDI

Protokol kapsamında ayrıca, 81 ilde 894 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapıldı. Bu eğitim ve toplantılarla yaklaşık 45 bin kişiye ulaşılırken; 434 kooperatif ziyareti gerçekleştirildi ve 1007 yeni kadın kooperatifi kuruldu. Kadın kooperatiflerini teşvik etmek, onların güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliklerinin sağlanması amacıyla 2023 yılı itibarıyla tamamlanan 'Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü', yarın düzenlenecek imza töreniyle 5 yıl daha uzatılacak. Tören, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Yeni protokolle yapılacak iş birliği ile; kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesine yönelik merkezi ve yerel düzeyde yürütülecek proje, program ve faaliyetlerin desteklenmesi için güçlü iş birlikleri sağlanacak, proje geliştirme-uygulama, ürün geliştirme, satış-pazarlama, teknoloji kullanımı, markalaşma, muhasebe gibi konularda eğitim, danışmanlık ve teknik destek sunmak için gerekli çalışmalar yürütülecek. Ayrıca kadın kooperatiflerinin üretim, satış ve pazarlama konusunda desteklenmesi amacıyla 3 bakanlık dışında diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışmalar yapılacak, kadın kooperatifleri arasında ticari iş birliğinin sağlanması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla yeni faaliyetlerde bulunulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.