Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Kader mahkumlarına aşçılık eğitimi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde İkinci Şansım Gastronomi Projesi kapsamında 20 kader mahkumuna aşçılık eğitimi veriliyor. Üniversiteyle birlikte Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Niğde Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği'nin proje ortağı olduğu Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık programında eğitim verilmeye başlandı.

Projenin açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Yasin Bozdağ, Türkiye İş Kurumu Niğde İl Müdürü Ali Bingül, Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Faruk Yokuş, Niğde Denetimli Serbestlik Müdürü Ömer Taşcı ve Üniversite Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan katıldı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından verilen eğitimler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve sektörde çalışabilecek kalifiye eleman olarak yerleştirilmesi amaçlanıyor. KOP destekli olan ve Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Niğde Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü ve Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği'nin proje ortağı olarak yer aldığı 160 saatlik eğitim programının ardından Üniversite Sürekli Eğitim Merkezi tarafından başarı göstererek programı tamamlayan Aşçı Yardımcısı adaylara sertifikaları verilecek. Biz de kader mahkumlarına geçmiş olsun derken yeni hayatlarında başarılar dileriz...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları