Kabarmaya doymayan limonlu kek tarifi

Kabarmaya doymayan limonlu kek tarifi
Dokusu ve lezzeti tek kelimeyle şahane bir limonlu kek tarifi...

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un (400-500 gram)
1 adet limon

YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri iyice çırptıktan sonra, bir limonun kabuğunu ince rendeleyin ve içinden suyunu sıkın.

Yumurta karışımına süt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, sıvı yağ ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.

Son olarak, un ve kabartma tozunu eleyerek hamura ilave edin.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri serperek ve limon kabuklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.