Juventus ligden çekiliyor

Juventus ligden çekiliyor
Serie A ekiplerinden Juventus Avrupa Süper Ligi projesinden çıkış yapıyor.

OdaTV - Juventus'un Avrupa Süper Lig'inden çekileceğine dair İspanya medyasında yer alan haberlere ilişkin siyah-beyazlı kulüpten yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Juventus gibi Avrupa Süper Ligi projesinden çıkış prosedürünü uygulamayan Real Madrid ve Barcelona kulüplerine, siyah-beyazlı takımın bu projeden olası çıkışını görüşmek üzere üç kulüp arasında müzakere dönemi başlatmak için bildirimde bulunuldu." ifadesi kullanıldı. Juventus'un açıklamasında, bazı haberlerde UEFA'nın tehdit ettiği iddialarının da gerçekle bağdaşmadığı kaydedildi.

Bu açıklamanın ardından Corriere dello Sport gazetesi, "Juventus, Süper Lig dışına" başlığıyla verirken, La Gazzetta dello Sport ise siyah-beyazlı kulübün Süper Lig projesinden ayrılmayı düşündüğünü İspanyol kulüplerine ilettiğini belirtti.

Haksız sermaye kazancı ve futbolcu transfer değerlerini olduğundan farklı göstermek gibi mali yolsuzluklar nedeniyle Mayıs 2021'den beri soruşturma geçiren Juventus'ta eski başkan Andrea Agnelli, Avrupa Süper Ligi girişiminin önde gelen destekçilerinden biriydi. Agnelli ve yönetim kurulu, 28 Kasım 2022'de mali yolsuzluk soruşturmasında isimleri geçtiği için istifa etmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum