İzmir'de yüzlerce kaçak göçmen karaya çıkarıldı

İzmir'de yüzlerce kaçak göçmen karaya çıkarıldı
İzmir'de 3 ayrı bölgede ekipler tarafından gerçekleşen çalışmalarda 123 kaçak göçmen yakalanırken, 90 göçmen ise kurtarıldı.

İzmir'in 3 ayrı bölgede yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen toplam 123 kaçak göçmen yakalandı. Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 90 göçmen ise kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 27 Aralık günü İzmir'de bulunan Dikili, Karaburun ve Çeşme ilçesi açıklarında, lastik botlar içerisinde bunduğu tespit edilen kaçak göçmenleri kurtarmak için çalışma başlattı. Ekiplerin bölgelere giderek durdurduğu lastik botta belirlenen toplam 123 kaçak göçmen yakalandı.

Ekipler, bu seferde Karaburun ve Dikili ilçesi açıklarında yürütülen çalışmalar esnasında lastik botlar içerisinde bulunan göçmenler için harekete geçti. Yunanistan unsurları tarafından Türk Kara sularına geri itildiği anlaşılan 90 kaçak göçmen ise kurtarıldı. Toplam 213 kaçak göçmenin yakalandığı çalışmada sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine getirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.