İYİ Parti New York’taki Türk toplumuyla bir araya geldi

İYİ Parti New York’taki Türk toplumuyla bir araya geldi
İYİ Parti STK İlişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ve beraberindeki heyet, Amerika ziyaretlerinde New York ve New Jersey eyaletlerinde yaşayan Türk toplumuyla bir araya geldiler.

İYİ Parti New York’taki Türk toplumuyla bir araya geldi

İYİ Parti STK İlişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ve beraberindeki heyet, Amerika’da New York ve New Jersey eyaletlerinde yaşayan Türk toplumuyla bir araya geldiler.

Akburak’ın heyetinde STK’lardan sorumlu başkan yardımcıları Cem Karakeçili, Mehmet Aslan, Kurucular Kurulu Üyesi Selda Bostancı, İstanbul STK İlişkileri Başkanı Uğur Hasancebi ve Genel Başkan Meral Akşener’in Ekonomi Danışmanı Bilge Yılmaz yer aldı.

whatsapp-image-2021-12-07-at-11.28.48.jpeg

New York eyaletinin önde gelen Türk İş İnsanlarıyla ve Türk Sivil Toplum Kuruluşlarıyla temasta bulunan heyet; Ay Yıldız Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu gibi derneklerin yönetimleriyle görüştü. İYİ Parti’nin ekonomi ve kalkınma politikaları dahilindeki tarımsal kalkınma, Artagan ve Rüzgargülü projelerinin anlatıldığı sunumlar izleyicilerin büyük ilgisini gördü. Program kapsamında, yenilenen Türk Evini ve bölgedeki Birleşmiş Milletler binasını ziyaret eden heyet, daha sonra Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi.

whatsapp-image-2021-12-07-at-11.28.49-(1).jpeg

Türk toplumunun yoğun yaşadığı ve iş yaptığı New Jersey eyaletinin Paterson kentinde esnaf ziyareti de yapan heyet, Türk vatandaşları ile bire bir görüşme fırsatı buldu ve gurbetteki vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinledi. Kendisi de bir Giresun’lu olan Akburak kendi hemşehrilerinden de yoğun ilgi gördü. Daha sonra, New York Üniversitesi’ndeki Türk öğretim üyesi Prof.Dr. Selçuk Şirin ve Yeditepe Üniversitesi Mezunlar Derneği ile bir araya gelen heyet, son olarak, Dünya Türk Kahvesi günü kapsamında, Türk Kahvesini ve Türk geleneklerini Amerika’lılara tanıtmak amacıyla kurulmuş olan Turkish Coffee Lady Vakfı’nın davetlisi olarak, bu vakıf tarafından New York Times Meydanında düzenlenen kutlamalara katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.