İYİ Parti Edirne İl Başkanı Demir: Çiftçilerimiz mağdur ve yardım bekliyor

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Demir: Çiftçilerimiz mağdur ve yardım bekliyor
12 Ekim’de Edirne’de yaşanan dolu yağışı sonrası İpsala ilçesi Sarıcaali, Paşaköy, Balabancık ve Sultan Köylerinde tarlalarda ciddi hasar meydana geldi. Tarlalarda olgunlaşan başakları vuran dolu yüzde 50 ile yüzde 80 arasında zarar verdi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Demir: Çiftçilerimiz mağdur ve yardım bekliyor

Yeniçağ'da yer alan habere göre; İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ile birlikte İpsala ilçesinde dolu yağışından zarar gören tarlalarda incelemelerde bulunarak çiftçilerin taleplerini dinledi.

"VATANDAŞ YARDIMLAŞIYOR AMA DEVLET NEREDE?"

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, çiftçilerin taleplerini kamuoyuyla paylaşıp “Çözüm” noktasında yardımcı olmaya çalışacaklarına söz verdiklerini ifade ederek, “Sözümüzü tutuyor ve arkasında durmaya devam ediyoruz. Bahse konu köy arazilerini ve arazi sahiplerini birebir gezerek dolu yağışının olgunlaşan başaklara verdiği zararı inceledik. Tarlalardaki hasar Yüzde 50 ile Yüzde 80 arasında. Üretici zarar gören tarlasını biçmek dahi istemiyor. Ancak sapı yok edebilmek için tarlasını biçmek zorunda olduğunu söylüyor. Biçici üreticiye destek olma adına “mazot parasına” çiftçilerin tarlasını biçerek yardımcı oluyor. Bu hassasiyeti görünce; vatandaşların birbirine bu şekilde yardımcı olduğu zor günde Devlet nerede sorusu akıllara geldi” dedi. 

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, üreticilerin taleplerini iktidara ileteceklerini ifade ederek şunları kaydetti; “Şimdi üreticiden duyduklarımızı iktidar sahiplerine aynen iletiyorum. Çiftçilerimizi ziyaret eden iktidar Milletvekilli sayın Fatma Aksal çözüm üretmekte yetkilidir. Biz, icraat ve radikal çözüm bekliyoruz. Ziraat Bankası kredi borçlarının ötelenmesi ile çiftçinin sorunu çözülemez. Tarım sigortası çiftçinin zararlarını karşılayamaz. Çünkü miras yolu ile intikal yapılmamış tarlaları var. 30-40 senedir mahkemelik olan araziler mevcut. Bu araziler sigortasız ve üreticilerimizin zararı çok büyük.” 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.