İşte karaciğeri koruyan süper gıdalar

İşte karaciğeri koruyan süper gıdalar
Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan karaciğeri zırh gibi koruyan bazı gıdalar var. Bu gıdalar karaciğer sağlığı için tam koruma sağlıyor.

İşte karaciğeri koruyan süper gıdalar

Karaciğer toksinlerle dolu olduğu zamanla göreviini yerine getiremiyor. Karaciğerde meydana gelen yağlanma ise zamanla bir çok hastalığı beraberinde getiriyor. Tüketilen bir çok besinin vücuda fayda sağlamamasına neden olan karaciğer yağlanması cilt başta olmak üzere vücudumuzun bir çok bölgesinde de hasarlara neden oluyor.

karaciğeri zırh gibi koruyan gıdaları sizler için derledik.

Günümüzde uzman isimlerin de belirttiği üzere sarımsak karaciğeri koruyor. Genellikle salatalarda tüketilen avokado hakkında da bilgilendirme yapılmış Ve Karaciğer için avokado'nun  büyük oranda önem taşıdığına vurgu yapılıyor.

Üzüm ve üzüm çekirdeğinin de karaciğer sağlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiliyor. Elbette mevsiminde tüketmek gerek.

Hindiba hakkında da önemli bir detaydan söz ediliyor ve Hindiba'nın karaciğerdeki toksinleri temizleyerek karaciğerdeki yağlanmayı azalttığı belirtiliyor.

Kendi küçük ama faydaları büyük olan Brüksel Lahanasının da karaciğer sağlığını koruduğu belirtiliyor. Genellikle haşlanarak tüketilen bu minik sebze gerçekten de karaciğer için doğru bir seçenek.

Genellikle İzmir bölgesinde tüketilen Enginar'da karaciğer sağlığı için tam bir koruyucu kalkan. Deyim yerindeyse adeta zırh gibi karaciğeri koruyor.

Karaciğer sağlığını korumak için günde 3 litre su içilmeli ve alkollü içeceklerle yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı.

Günlük 30 dakikalık yürüyüşler karaciğer sağlığına iyi gelecektir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.