İstanbul'daki yağış tam bir afet

İstanbul'daki yağış tam bir afet
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İstanbul'daki şiddetli yağışla ilgili, "Tam bir afettir. Metrekareye 250 kilogram yağmur yağmış; bir saat, bir buçuk saatte, bu olağanüstü bir durum." dedi.

İstanbul'daki yağış tam bir afet

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'daki şiddetli yağışla ilgili, "Tam bir afettir. Metrekareye 250 kilogram yağmur yağmış; bir saat, bir buçuk saatte, bu olağanüstü bir durum. Avrasya Tüneli'nde ekipler teyakkuz halinde. Su tahliyesi yapıyorlar. Kısa sürede de tünel geçişi başlamış olacak." dedi.

Ekiplerin teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Arslan, şunları "Avrasya Tüneli'nde ekipler teyakkuz halinde. Su tahliyesi yapıyorlar. Kısa sürede de tünel geçişi başlamış olacak. Herhangi bir can kaybı yok ama bazı araçların kaldığı yerden dolayı araçlarda hasarlar var. Avrasya Tüneli'ndeki çıkış noktalarında olabilecek sıkıntı nedeniyle girişleri durdurduk. İSKİ su tahliyelerini hızlı bir şekilde yapıyor, devamında açılışı yapılacak." diye konuştu.

Ekiplerin tamamının bölgede teyakkuz halinde bulunduğunu kaydeden Arslan, kriz merkezinin çalışmalarını devam ettirdiğini, sıkıntı yaşayan vatandaşların kriz merkezlerine ulaşmasını istediklerini vurguladı.

Ekiplerin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü, hasar tespitinin ise daha sonra gerçekleştirileceğini aktaran Bakan Arslan, "Herhangi bir hasar durumunda tespiti yapılıp, zarar ziyan ödemesi yönünde destek olunacak. Şu an yağmur durmuş vaziyette. Su tahliyeleri yapılıyor. Bugünkü yağışı meteorolojinin yoğun yağış haberiyle örtüştürmek doğru bir şey değil. Tam bir afettir. Metrekareye 250 kilogram yağmur yağmış, bir saat, bir buçuk saatte, bu olağanüstü bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.