İstanbul’daki sistem dünyaya model oldu

İstanbul’daki sistem dünyaya model oldu
Esenler’de kadınlarla buluşan Topbaş, “Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da kurduğu sistem Türkiye’ye ve dünyaya model oldu. Bugün metrolardan, hayal edilemeyecek çeşitli yatırımlara kadar her şey gerçekleşiyor.” dedi

İstanbul’daki sistem dünyaya model oldu

Süha ÇARDAKLI / Dokuz Sütun

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Teşkilatı’nın Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Kadın Buluşması” na katıldı. Toplantıda bayanlara seslenen Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 44 yıldır beraber yürüdüğünü belirterek, Erdoğan’ın belediye başkanlığında İstanbul’un çöp, su, atıksu, ulaşım gibi problemleri çözmek için yaptığı çalışmaları aktardı. Erdoğan’ın halkın gücüyle bütün sorunların üstesinden geldiğini ifade eden Topbaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da kurduğu sistem Türkiye’ye ve dünyaya model oldu” dedi.

TARİHİ SÜREÇ

Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini vurgulayan Başkan Topbaş, “Buradaki duruşumuz hem kendimiz, hem ailemiz, hem de vatanımız ve milletimiz için önemlidir. Bizim beraberce bu ülkeye, bu millete hizmet etme görevimizin yanı sıra, dünyanın her noktasındaki mazlum insanlara yardım etme görevimiz var” diye konuştu. İBB olarak İstanbul’a bugüne kadar 98 milyar lira yatırım yaptıklarını ve bu yıl da 16,5 milyar liralık yatırım bütçelerinin olduğunu dile getiren Topbaş, şöyle konuştu; “Şu anda belediyemizin devlet dahil hiçbir yere günü gelmiş 1 lira borcu yok. Sadece Esenler’e 2 milyar lira yatırım yapmışız. Metrolardan, hayal edilemeyecek ulaşım sistemlerine ve çeşitli yatırımlara kadar her şey gerçekleşiyor. Bunun nedeni milletini seven bu ülkeye gönlünü vermiş insanların yönetimde olmasından dolayı. Vatandaşlarımız bu yönetime ’evet’dedikleri içindir. Her dönem sandığa gittiğimizde hamdolsun mahcup olmadık. Alnımız ak olarak destek istedik ve bu desteği aldık.”

METROBÜS HATTI

İBB olarak Pakistan Pencap’ta metrobüs hattı kurduklarını, çöp toplama ve bertaraf işini yaptıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, Pencap’ın Pakistan’ın en temiz şehri haline dönüştüğünü ve verdikleri destekle Muhammed Şahbaz Şerif’in partisinin yüzde 30 oranındaki oylarını yüzde 62’ye çıkartarak iktidara geldiğini anlattı. “İBB olarak bizim yaptıklarımızın temelinde sizin emekleriniz var. Esasında bunları sizler yaptınız. Biz sembol olarak varız. Siz varsınız diye bunlar oldu” ifadesini kullanan Topbaş, İstanbul’un ulaşım başta olmak üzere her türlü sorununu çözmek için göreve geldiklerini ve büyük yatırımlarla ciddi mesafeler kat ettiklerini söyledi.Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ayrı gayrımız yok. Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz. Bizim gözümüz hep yaşlı. Herkes mutlu olsun ve müreffeh bir Türkiye olsun istiyoruz. İBB ve Türkiye Belediyeler Birliği olarak yurtdışında Afrika’dan Moğalistan’a kadar büyük bir coğrafyaya sizin adınıza giderek hizmet üretiyoruz. Bunu siz yapıyorsunuz. Sizin gayretinizle. İçeriden ve dışarıdan ülkemizi çökertmek isteyenler var. Çünkü, ezber bozan bir Türkiye var. O yüzden bu Türkiye’nin güçlenmemesini istiyorlar. Genç bir nüfus var geleceği farklı olacak. Biz büyük bir milletiz. Yine güçlü bir milleti oluşturmak adına Türkiye’de yeni bir sistem değişikliği geliyor. Belediye başkanı olarak bizi direk sizler seçiyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı sistemi de aynı. Arada bakanlar kurulu, başbakan olmasın. Direk seçilen kişi hükümet etsin ve ülkeyi yönetsin. Ben inanıyorum ki bu yürüyüş devam edecek. Ben Esenler’e ve İstanbul’a güveniyorum. İnşallah farklı bir Türkiye’yi, güzellikler dolu bir Türkiye’yi, ekonomisi güçlenmiş, işsizlik oranları düşmüş, milli gelir daha da artmış ve dünyanın endişe duyduğu ve dostların mutlu olduğu bir Türkiye’yi 16 Nisan’dan sonra birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.