İstanbul'da susuzluk tehlikesi

İstanbul'da susuzluk tehlikesi
İstanbul'da su sıkıntısı yaşanma ihtimali giderek artıyor

İstanbul'da su sıkıntısı yaşanma ihtimali giderek artıyor. Barajlardaki su seviyesi yüzde 21'in altına düştü. Uzmanlar, yağışların azalmasıyla birlikte su krizinin kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

bu9fcepcqamx15k.jpg

SU KAYNAKLARI GİDEREK TÜKENİYOR

Uzmanlar ekim ayının son haftalarından aralık ayının bitimine kadar yağışların yetersiz kalabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Hava durumuna göre ekim ayının son haftalarında normal yağış miktarının yarısı, kasım ayında normalin yüzde 80’i, aralıkta ise normalin yarısı kadar yağış bekleniyor. 2024 yılının ilk dört ayı da kurak geçebilir.

dreamstime-xl-86857635-scaled.jpg

DSÖ eski yöneticisi Dursun Yıldız, “İstanbul'da barajların su seviyesi yüzde 21'e düşmüş durumda. Bu durumda İstanbul'un Avrupa Yakası su güvenliği riske girebilir, kuraklık etkisi 2024 yılına sarkabilir. İstanbul'da aşırı su kullanımı hızla kontrol altına alınmalı, Melen Barajı inşa edilmeli ve içme suyu kapasitesi de artırılmalı” dedi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de “Şu anda var olan su İstanbul'un suyu değil, Melen’den, Istırancalar’dan gelen su. İstanbul barajlarının dolma ihtimali yok denecek kadar azaldı. Mart ayına kadar da bu olasılık ortadan kalktı. Susuz kalmadan önlem alalım ve su kesintileri de artık yapılmalıdır, ciddi kriz var kapıda” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.