İstanbul'da rekabet giderek artıyor 'Anket sonucunda açık ara fark

İstanbul'da rekabet giderek artıyor 'Anket sonucunda açık ara fark
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki rekabeti ortaya koyan bir ankette, adaylardan birinin rakibiyle arasındaki farkın oldukça açıldı.

Yerel seçimlere gidilen süreçte son düzlüğe girilmiş durumda ve seçim anketleri ardı ardına yayımlanmaya başladı.

Türkiye, 1 Nisan sabahı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını konuşacak ve bu doğrultuda yapılan anketlerde Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki rekabetin sonucu büyük merak konusu. Başa baş giden anket sonuçlarından farklı olarak, bu kez İmamoğlu'nun farkının 7 puana kadar açıldığı gözlemlendi.

imamoglu2.jpegSON ANKETLERDEN ÇARPICI SONUÇLAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan son ankete göre, KONDA Araştırma tarafından 2-3 Mart tarihlerinde 2.489 kişiyle gerçekleştirildi.

murat-kurum-aa-2194526.jpgAnkete katılanlara İBB seçiminde oylarını hangi adaya verecekleri sorulduğunda ortaya şu tablo çıktı:

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 38,2.

Murat Kurum: Yüzde 32,2.

Kararsız: Yüzde 6.

Diğer adaylar: Yüzde 12,5.

murat-kurum-mu-ekrem-imamoglu-mu-iste-son-16918291-2047-amp.jpgFARK 7 PUANA ÇIKTI

Kararsızlar dağıtıldığında ise tablo şu şekilde;

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 46,1

Murat Kurum: Yüzde 38,8

ibb-baskani-ekrem-imamoglu-istanbulu-bir-kez-daha-savunmak-icin-yola-cikiyorum-upfd.jpg"PUAN OLARAK ÖNDEYDİ, FARK KİŞİ SAYISINA İNDİ"

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'a yaptığı açıklamada, seçimden önceki son 15 günün önemine vurgu yaparak, bazı bölgelerde başa baş bir yarışın söz konusu olduğunu belirtti. Bayrakçı, İstanbul ve Muğla gibi bölgelerdeki başa baş yarışın son 15 günün önemini artırdığını dile getirdi.

ekran-goruntusu-2024-03-10-111116.pngYapılan ankette, İmamoğlu'nun birkaç puan önde olduğu ancak kişi sayısı ile farkın da ortaya çıktığını ifade etti. Özellikle Kurum'un adaylığı açıklanmadan önce diğer adayların kulisleri hareketlendirdiğini belirten Bayrakçı, Kurum yerine başka bir adayın olması halinde İmamoğlu'nun farkının daha da açılacağını düşündüğünü ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.