İstanbul'da 5 ilçe için flaş scooter kararı

İstanbul'da 5 ilçe için flaş scooter kararı
E-scooter ise vatandaşların yoğun olduğu bazı ilçelerde saatte 20 kilometre olan hız sınırının 12.5 kilometreye düşürülmesi teklifi kabul edildi.

UKOME toplantısında servis hizmeti veren özel okulların, özel hizmet veren servislerin UKOME'de alınan fiyat tarifesine uygun servis bulundurması, veliye sunması zorunlu oldu.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda öğrenci ve personel servis taşımacılığının düzenlemesi teklifi kabul edildi.

SCOOTER HIZ SINIRI DÜŞÜRÜLDÜ

E-scooter ise vatandaşların yoğun olduğu bazı ilçelerde saatte 20 km olan hız sınırının 12.5 kilometreye düşürülmesi teklifi kabul edildi. Buna göre Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde yaya yoğunluğu fazla olan hassas bölgelerde e-scooter hız sınırı saatte 12.5 kilometre olarak belirlendi.

elektrikli-scooter-duzenlemesi-meclise-sunuldu-yas-siniri-geliyor-yjq.jpg

BUGRA GÖKCE AÇIKLAMIŞTI

3 Nisan tarihinde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, şehirde scooter kullanımına ilişkin yeni eylem planını hazırladıklarını, hassas bölge olarak geçen yoğunluğun yaşandığı bölgelerde hız sınırının düşürüleceğini açıklamıştı.

gdrfgg.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.