İstanbul'a lapa lapa kar yağacak İstanbul'un donacağı gün belli oldu

İstanbul'a lapa lapa kar yağacak İstanbul'un donacağı gün belli oldu
İstanbul'a lapa lapa kar yağacağı gün belli oldu. Bulgaristan üzerinden gelen soğuk hava kütlesi nedeni ile hava birden soğuyacak.

NTV'nin meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, pazar günü kar yağışının İstanbul'da etkili olacağını söyledi. Çalışkan, "Şehrin yüksek kesimlerine lapa lapa kar yağabilir" uyarısında bulundu.

kar.webp

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Hava sıcaklıkları, hafta sonunda kuzey iç ve batı bölgelerde azalacak, pazar gününden (26 Kasım) itibaren tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

karbolu.jpg

PAZAR GÜNÜ HAVA BİRDEN SOĞUYACAK

Hafta sonunda Türkiye, fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında olacak. Cumartesi (25 Kasım) günü, şiddetli lodos etkisini gösterecek. Pazar günü İstanbul'a kar yağışı geliyor. İstanbul'da hava sıcaklığı 9 dereceye kadar düşecek.

BULGARİSTAN ÜZERİNDEN GELECEK

"Bu hafta sonu hava koşulları geçen hafta olduğu gibi çok kötü" diyen Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, İstanbul dahil olmak üzere yurdun birçok yerine uyarıda bulundu. Çalışkan, "Hafta sonu Bulgaristan'da çok yoğun bir kar yağışı olacak ve bu yağış Türkiye'ye gelecek" dedi.

İSTANBUL'DA ÖNCE FIRTINA BAŞLAYACAK

"İstanbul'da cumartesi gece saatlerinden itibaren karayel güçlenerek fırtınaya dönüşecek. Fırtınanın hızı 100 kilometreye çıkabilir" ifadelerini kullanan Çalışkan, "Cumartesi gecesi çok şiddetli yağışla beraber İstanbul ve Trakya bölgesinde sel tehlikesi bulunuyor" diye konuştu.

Çalışkan, "Pazar sabah saatlerinden itibaren bu yağmurun ardından karayele dönen rüzgarla kar yağış başlayacak. Şu anki tahminlerde kar yağışının gün boyu süreceği görülüyor. Şehrin yüksek kesimlerine lapa lapa kar yağabilir" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.