İstanbul Valisinden ‘başıboş sokak köpekleri’ çıkışı 'İki yolu var' dedi

İstanbul Valisinden ‘başıboş sokak köpekleri’ çıkışı 'İki yolu var' dedi
İstanbul Valisi Davut Gül, gündemin en çok konuşulan konusu olan başıboş sokak köpekleri ile ilgili “iki seçenek var” diyerek açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, Star Gazetesi yazarı Esra Elönü’nün sorularına cevap verdi. Vali Gül, son aylarda gündemden düşmeyen sokak köpekleri konusuyla ilgili fikirlerini dile getirdi. Sahipsiz köpek olmayacağını, bu hayvanların birer sahibinin olması gerektiğini söyleyen Vali Gül, sokak köpekleri sorununu çözmek için yapılabilecek iki yöntemi söyledi.

‘YA HEPSİ UYUTULACAK YA DA KISIRLAŞTIRILACAK’

Sokak köpekleri ile ilgili son dönemde tartışılan konularla ilgili soru sorulması üzerine Vali Gül, bu sorunun çözümü olabileceğini düşündüğü fikirlerini açıkladı.

Başıboş sokak köpekleri sorunu olduğunu düşünen vatandaşlar ve hayvan sever vatandaşları karşı karşıya getiren bu konunun Vali Gül tarafından ortaya atılan çözümleri de yeni bir tartışmanın fitilini ateşleme ihtimalini gündeme getirdi.

Vali Gül, bir yıl içerisinde aynı anda en az yüzde 75 sokak köpeğinin kısırlaştırılması gerektiğini vurguladı. Sokak köpeği sorununun giderilmesi için iki yöntem olduğunu söyleyen Vali Gül, ya komple tüm sokak köpeklerinin uyutulması gerektiğinin ya da hepsinin aynı anda kısırlaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Bu şekilde çalışan belediyelerin bütçe harcayarak öncelik haline getirirlerse 6 ayda İstanbul gündeminden çıkacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.