İstanbul Kovid-19'a karşı elde ettiği başarıyla sembol şehir olmaya aday

İstanbul Kovid-19'a karşı elde ettiği başarıyla sembol şehir olmaya aday
Türkiye'de yeni tip koronavirüse karşı verilen büyük savaşın başşehri olan İstanbul tüm dünyanın da gözlerini çevirdiği şehirler arasında yerini aldı.

İstanbul Kovid-19'da sembol şehir olmaya aday

Türkiye'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı verilen büyük savaşın başşehri olan İstanbul, etkin yatak sayısı ve yoğun bakım kapasitesi, üst düzey teknolojiyle donatılmış hastaneleri, hem sahada hem de sağlık üslerinde görev alan tecrübeli ve donanımlı her kademeden personeli ile başarının sembolü haline gelirken, tüm dünyanın da gözlerini çevirdiği şehirler arasında yerini aldı.

Çin'in Vuhan kentinde ilk kez 2019'un Aralık ayında görülmesinin ardından büyük bir hızla tüm dünyaya yayılan ve birçok ülkede adeta sağlık sistemlerinin çökmesine neden olan Kovid-19, Türkiye'de erken dönemde alınan önlemler sayesinde ilk kez 11 Mart'ta görüldü.

Salgına karşı ülkede ilk vakanın görüldüğü bu tarihten çok daha önceye dayanan tedbir ve hazırlıklar, pandemiyle mücadelenin belki de en önemli ayağını oluşturdu.

Bu kapsamda ülke içinde en çok vakanın görüldüğü kent olan İstanbul, aslında verilen mücadelenin de simge şehirlerinden biri haline geldi.

Küresel soruna karşı ulusal bir strateji geliştirilen Türkiye'de pandemiye karşı verilen büyük savaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koordinasyonunda hem saha hem de hastane içinde görev alan her kademeden sağlık çalışanının büyük fedakarlıklarıyla sürdürülüyor.

Bu kapsamda İstanbul, etkin yatak sayısı ve yoğun bakım kapasitesi, üst düzey teknolojiyle donatılmış hastaneleri, tecrübeli ve donanımlı her kademeden sağlık personeliyle başarının sembolü haline gelirken, tüm dünyanın da gözlerini çevirdiği dünya şehirleri arasında yer alıyor. 

İstanbul Kovid-19'a karşı elde ettiği başarıyla sembol şehir olmaya aday

"Türkiye'nin sağlık anlamında geleceği çok daha iyi olacak"

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, AA muhabirine, Türkiye'nin pandemiye karşı verdiği sınavda başı çeken İstanbul'un salgınla mücadelesini değerlendirdi.

Memişoğlu, İstanbul'u 2023'te sağlıkta da dünyanın başşehri yapmak istediklerini belirterek, "Ben Kovid-19 salgınının ülkelerin sağlık sistemlerinin hem ne kadar sosyal hem ne kadar kuvvetli olduğunu gösteren bir test olduğunu düşünüyorum. Bu testi biz şu anda de en iyi şekilde, başarıyla geçmekteyiz. Dünyanın bütün toplumları Türkiye'nin bu başarısını gıptayla seyretmekte. Bu başarının esasında uzun bir süreci var. Çünkü sağlıkta dönüşüm ile Türkiye, hem fiziki altyapısını hem herkese ulaştırılabilir sağlık sistemini kurdu. Bunun da en iyi testi bugün salgında görülmekte." diye konuştu.

Sürecin, ülke insanının, özellikle sağlıkçıların ne kadar özverili olduğunu gösterdiğini aktaran Memişoğlu, şöyle devam etti:

"Hepsine ben minnet duyuyorum. Sadece yönetici olarak değil, Türk toplumunun bir ferdi olarak bu kadar özveriyle çalışan sağlıkçılara minnet ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bu salgından sonra daha çok çalışıp, daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Bu durum sağlık sistemimizin ne kadar kuvvetli olduğunu ispatladığı için de özgüvenimiz daha da arttı. Onun için de açıkçası, Türkiye'nin sağlık anlamında geleceğinin çok daha iyi olacağını öngörüyoruz." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.